Adana'da Milli Eğitim Yatırımlarının Ancak Yarısı Yapıldı

Adana’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırım programında bulunan projelerden ancak yarısı yapılabildi.Adana 2014-2015 İ Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda, eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde...

Adana’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırım programında bulunan projelerden ancak yarısı yapılabildi.

Adana 2014-2015 İ Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda, eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve ilin eğitimdeki durumu ele alındı. Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bilal, ilin eğitim durumuyla ilgili bir sunum yaptı. Sunumda, il genelinde 2014 yatırım programında bulunan 101 projeden sadece 54’ünün tamamlandığı açıklandı. 22 projenin inşaatının devam ettiğini belirten Bilal, 2 projenin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda (YİKOB) ihale aşamasında, 22 projenin de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce teknik çalışmasının devam ettiğini açıkladı. İlin öğretmen norm kadrosunun 25 bin 263 olduğunu ifade eden Bilal, ilde 3 bin 564 öğretmen açığı bulunduğunu ifade etti. İlde ilköğretim bazında derslik başına 34, ortaokullarda 43 öğrenci düştüğünü söyleyen Bilal, genel ortaöğretimde ise derslik başına geçen yıl 27 öğrenci, mesleki ve teknik eğitimde ise 42 öğrenci bulunduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ise, eğitim konusunda her zaman kalitenin ön plana çıktığının altını çizdi. Horozoğlu, “Eğitimin kalitesi ve eğitime ev sahipliği yapacak olan fiziki yapıların yeterliliği. Bu sorunlar her ikisinde de var. İşte biz bu iki sorunu halledebilmek için sadece tepe noktalarındaki değil alt kademede, taşrada, yerel bazda da hemen hemen herkesin fikrini almak durumundayız. Yani, cumhuriyetten önce, Kurtuluş Savaşı sırasında ve cumhuriyette, günümüz Türkiye’sinde en büyük projelerden bir tanesi eğitim projesidir. Bu eğitim projesinin belki yürütücüsü bizleri ama proje sahipleri ve paydaşları sizlersiniz. Bu büyük projeyi eğer hep beraber yürütemezsek bu projenin mutlaka eksik bir tarafı kalacaktır.” diyerek katılımcılardan destek istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri