Adana’da Kayıtlı Araç Sayısı 562 Bin 377 Oldu

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Adana’da kayıtlı araç sayısının 562 bin 377 olduğunu, 360 trafik polisi, 678 faal fahri trafik müfettişinin görev yaptığını söyledi. 2014 yılının son dönem...

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Adana’da kayıtlı araç sayısının 562 bin 377 olduğunu, 360 trafik polisi, 678 faal fahri trafik müfettişinin görev yaptığını söyledi.

2014 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Adana ESOB’ta yapıldı. Toplantıda, fahri trafik müfettişlerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar değerlendirildi. Toplantıya Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Bürolar Amiri Özge Altınkaya, Bilgi İşlem Görevlisi Saadettin Uslu ve trafikle ilgili kurum temsilcileri ve çeşitli mesleklere mensup çok sayıda fahri müfettiş katıldı.

Toplantıda konuşan Akpınar, fahri trafik müfettişleri ile trafik polisleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve daha iyi seviyeye getirmek, çalışmalarını değerlendirmek, değişen mevzuat hakkında bilgi vermek ve uygulamada çıkan aksaklıkları tespit ve çözümler üretmek amacıyla düzenlenen toplantıya katılımlarından dolayı tüm yetkili ve fahri trafik müfettişlerine teşekkür etti.

Akpınar, "Ülkemizde, trafik kazalarının azaltılması, güvenli bir trafik ortamının oluşturulabilmesi için tüm kurumların üzerine düşen görevleri eksiksiz yapması gerekiyor. Belediyeler ve karayollarının altyapı hizmetlerini eksiksiz yapması, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sürücü kurslarını etkin şekilde denetleyerek iyi sürücü yetişmesinin sağlanması, toplu taşımacı odalarının, kendilerine bağlı şoför esnafını iyi denetlemesi ve her bireyin üzerine düşen trafik bilincini alması halinde trafik güvenliğinden bahsedilebilir." dedi.

Adana’da kayıtlı araç sayısının toplam 562 bin 377 olduğunu, 360 trafik polisi, 678 faal fahri trafik müfettişinin görev yaptığını aktaran Ahmet Akpınar, 41 kişinin görevinin sona erdiğini belirtti. Sürücülere de uyarılarda bulunan Akpınar, özellikle kavşaklarda çok dikkatli olmalarını ve hızdan kaçınmalarını, kırmızı ışık ihlali yapmamalarını istedi. Belediyelerin de trafiği rahatlatmak için sürekli proje geliştirip, yatırım yapması gerektiğini de ifade eden Akpınar, "Her şey altyapıya bakıyor. Altyapı düzenli olursa, trafik de, vatandaş da rahat eder." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri