Adana'da İlk Defa Özel Bir İşyeri 'Engelsiz Mekân' Oldu

Adana’da engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurum ve kuruluşlara verilen ‘Engelsiz Mekân’ plaketi son olarak Sahil Aile Çay Bahçesi’ne verildi. Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin,...

Adana’da engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurum ve kuruluşlara verilen ‘Engelsiz Mekân’ plaketi son olarak Sahil Aile Çay Bahçesi’ne verildi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin, şehrin engelliler için daha yaşanabilir ve uygun bir kent haline gelmesi amacıyla verdiği ‘Engelsiz Mekân’ plaketine Sahil Aile Çay Bahçesi layık görüldü. Belgenin teslimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili son derece hassasiyet gösterdiğini, önemli projelere imza atılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bugün ilk kez özel bir kurulaşa ‘Engelsiz Mekân’ plaketinin verildiğini ifade eden Erdoğan, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin sorunlarıyla ilgili faaliyetleri, Başkan Hüseyin Sözlü döneminde artarak, derin bir hassasiyetle sürecektir. Başkanımızın Türkiye ve dünyada ses getirecek, hepimizi sevindirecek önemli bir projesi var ve önümüzdeki günlerde bunu kendi ağzından kamuoyuyla paylaşacak. Göreve gelir gelmez ilk verdiği talimat, engelli vatandaşların sorunlarını azaltacak sosyal bir proje oldu.” diye konuştu. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümünde, toplumun her bireyinin empati yapmasının çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasının da şart olduğunu ifade etti. Erdoğan, işletme sahibine de duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da geçmişte yapılan binaların büyük bölümünün engelli insanların rahat kullanamayacağı bir şekilde inşa edildiğini anlatarak, “Gönül ister ki bütün mekânlar engelsiz olsun. Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak 3-4 yıl önce başlattığımız ‘engelsiz mekan’ çalışmalarımız devam ediyor ve önümüzdeki zaman diliminde de sürecek. Amacımız farkındalık yaratarak ve teşvik ederek engelsiz mekanların sayısını artırmak. Nihai amacımız Adana’daki bütün binaların ‘engelsiz’ hale gelmesini sağlamaktır.” Diye konuştu.

Törene, Tekerlekli Basketbol Afrika Kıtası Başkanı ve Fas Kraliyet Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hamid El Aouni ile engelli vatandaşların faaliyet gösterdiği çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri