Adana Tarım Fuarı Çarşamba Günü Açılıyor

Adana Tarım Fuarı Çarşamba günü yapılacak törenle kapılarını açacak. Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş., Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları...

Adana Tarım Fuarı Çarşamba günü yapılacak törenle kapılarını açacak.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş., Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ticaret ve Sanayi Odalarının destekleri ile hazırlanan Adana Tarım Fuarı, Adana 8. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Adana Sera-Bahçe Fuarı, Adana 8. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı’nın ortak açılışı çarşamba günü saat 12.00’de Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Tarımın kalbi Adana’da 25 bin metrekarelik alanda hazırlanan, bölgemizin en kapsamlı tarım ve sera bahçe fuarları, tarımın her alanında ve bahçecilik ekipmanları konularında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün gamı, son teknolojik ürünler ve inovasyon konusundaki tüm farklılıklar ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile son kullanıcıyı bir araya getiriyor.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarları haline geldiğini belirtti. Yerli ve yabancı birçok firmanın Adana’da fuarda buluşacağını aktaran Ersözlü, “Adana başta olmak üzere tüm bölgenin sektörde önemli bir yerde olduğunun da göstergesidir. Geçtiğimiz yıl 13 ülkeden, 268 firma ve firma temsilciliğinin de katılımı ile hazırlanan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuş, Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir platformu teşkil etmiştir." dedi.

Tarım makinelerinden, traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan fuar süresince; Çiftçi Muhtarlar, Bal, Buzağı yarışmaları gerçekleşecek.

Başta Adana ve ilçeleri olmak üzere, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman’dan mazot desteği sağlanarak 600'ün üzerinde otobüs ile çiftçilerin fuara taşınacağı belirtildi. Geçtiğimiz yıl 138 bin ziyaretçinin gezdiği fuarı bu yıl Adana başta olmak üzere 45 ilden 150 bin kişinin gezmesi hedefleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri