Adana Şehir Tiyatrosu ‘kamyon’ İle Perde Diyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2013-2014 tiyatro sezonunu 16 Kasım Cumartesi günü saat 20.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2013-2014 tiyatro sezonunu 16 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de ‘Kamyon’ adlı oyunla açıyor.

Oyun; Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Salonu’nda her salı, çarşamba ve cumartesi saat 20.00 de sahnelenecek. Mehmet Baydur’un yazdığı Gökhan Soylu’nun yönettiği Kamyon, ikisi çiftçi, ikisi hamal dört köylü ile şehirlerarası nakliye işinde çalışan yarı köylü yarı kentli şoför ve muavinden oluşan toplam altı emekçinin hikâyesini anlatıyor. Oyun; doğduğu yerde iş bulamadığı için doyamamış, dolayısıyla geçinemediği için tutunamamış neticede kente göç etmek zorunda kalmış; kentin varoşlarında zamanla kendine bile yabancılaşmış kişilerin hikâyelerini anlatıyor. Oyun baştan sona bu kişilerin nakliye işini yapmaktayken bir dağın başında kesişen kaderlerine ayna tutuyor. Oyunda, kamyon mesaj taşıyıcı bir simge olarak yer alıyor. Dağ başında bozulduğu sapa yerde kalan ve başında sahipleriyle birlikte öylece tamircisini bekleyen bu vasıta, gelişmesinin önündeki pek çok engele takılıp kalmış dönemin çalkantılı Türkiye’sini simgeliyor. Oyunda Akil Yıldırım, Akif Özdemir, Önder Özcan, İlter Şen, Cengiz Altındağ, Feridun Yıldırım rol alıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İsmail Timuçin, “Adana Şehir Tiyatrosu olarak yeni sezonda seyircilerimizle buluşacağımız için çok mutluyuz. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkür eder, değerli yazarlarımızdan Mehmet Baydur’un bu eserini seyircilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyarız.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu ise “Tiyatro kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar birçok kursiyere ev sahipliği yaptık. Aramıza yeni tiyatro sevdalıları katıyoruz. Şehir Tiyatrosu’na olan ilgi Adana'da her geçen gün büyüyor. Bu artan ilgi bizlerin daha sorumlu hareket etmesini ve daha çok çalışmamızı zorunlu kılıyor. Sanat severlerin tiyatroya ilgisinden büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, seyircililerimizin bu yılda bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz, ve herkesi yeni oyunumuza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri