Adana Güreş Okulu 80 Öğrenciyle Devam Ediyor

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu’nda açılan Güreş İl Spor Okulu 80 öğrenci ile devam ediyor.Bölge antrenörü Miktad Birer, haftanın 7 günü iki antrenman gerçekleştirdiklerini,...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu’nda açılan Güreş İl Spor Okulu 80 öğrenci ile devam ediyor.

Bölge antrenörü Miktad Birer, haftanın 7 günü iki antrenman gerçekleştirdiklerini, okula 10-18 yaş grubu öğrencilerin katıldığını söyledi. Sporcuların antrenmanlara, istekli ve heyecanlı gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Birer, öğrencilere künde, aşırma, döndürme gibi temel ve teknik bilgiler verdiklerini, bunun yanı sıra sporcu sağlığı ve beslenmesi konularını aktardıklarını kaydetti.

Hedeflerinin İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’ne, Spor Lisesi’ne ve kentte bulunan Varsaklar ile Sarıçam Spor Kulübü’ne güreşçi yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Birer, şöyle devam etti: "Ata sporumuz güreşi yaygınlaştırıyoruz. Velilerin de duyarlı davranmaları bizim işimizi kolaylaştırıyor. Hedefimiz başarılı sporcuları kulüpler ile milli takımlara kazandırmaktır."

Birer, kursların devam ettiğini, tesis ve malzeme konusunda hiçbir eksiklerinin bulunmadığını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri