Adana Btü Kampüsüne Kavuşuyor

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (Adana BTÜ) kampüs arazisinde sona gelindi. Valilikte yapılan toplantıda, üniversite için Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde 1 milyon 431bin 712 metrekare alan tahsis edildiği, bu araziye ek olarak...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (Adana BTÜ) kampüs arazisinde sona gelindi.

Valilikte yapılan toplantıda, üniversite için Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde 1 milyon 431bin 712 metrekare alan tahsis edildiği, bu araziye ek olarak 40 bin metrekarelik alanın yurt için ayrılacağı belirtildi.

Adana BTÜ’nün arazi tahsisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı valilik makamında gerçekleştirildi. Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar hazır bulundu. Kampüs alanının tahsisi ile Adana için önemli bir adımın atıldığını belirten Vali Mustafa Büyük, "2 güzide üniversitemizi de sergiledikleri güzel işbirliği örneğinden dolayı kutluyorum. Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy’un çalışmaları ve çabaları, bununla birlikte Çukurova Üniversitesi’nin kendi arazisine karşılık hazineden birebir arazi takas edilmesine olanak sağlaması mutluluk vericidir. Bu noktadan sonra söz konusu arazide projelerin uygulanması ve kampüsün inşaatı en kısa sürede başlayacak. Kurumsal kimlik ve vizyon açısından önemli olan kampüs şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise yaşanan süreçte sona gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile omuz omuza, işbirliği içerisinde hareket ederek bu işi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da, ikinci devlet üniversitesinin Adana için önem taşıdığını vurgulayarak "Kampüs alanının tespiti hakkında uzun bir süreç yaşadık. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Ersoy ile işbirliği içerisinde çalışarak uygun çözümün bulunması için çaba sarf ettik. Geldiğimiz nokta Adana ve bölgemiz için çok önemli bir nokta. Hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri