Adana Btü İle Adana Çimento Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile Adana Çimento arasında işbirliği protokol imzalandı. Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy’un imzaladığı iş birliği,...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile Adana Çimento arasında işbirliği protokol imzalandı. Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy’un imzaladığı iş birliği, Ar-Ge çalışmalarından, eğitim, çalıştay, öğrenci stajları ve proje uygulamalarına kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Adana BTÜ ile Adana Çimento işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik “İşbirliği çalışmaları” başlığı altında protokol imzalandı.

Protokol toplantısında konuşan Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel; Türkiye gibi gelişmişliğini henüz tamamlamış ülkelerde sanayi-üniversite işbirliği büyük önem arz ettiğini belirtti. Sanayici olarak daha çok fikir üreten-tasarlayan insanlar yetişmesini arzu ettiklerini dile getiren Doğansel, "Maalesef Türkiye’nin imkanlarının ne kadar kıt olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle, bizler gibi imkanları olan sanayicilerin mümkün olduğunca üniversiteye destek vermeleri gerektiğine can-ı gönülden inanıyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse, belki bugün burada imzalayacağımız sanayi-üniversite işbirliği protokolü ile başlangıçta çok büyük adımlar atılmayacak ama herkesçe bilindiği gibi neticede kaynağımız insan; dünyada çok önemli fikirler üretiliyor." dedi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise yaptığı konuşmada, "Bu işbirliğinin önemine vurgu yaparak, araştırma altyapılarının etkin kullanımının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalara olanak sağlayacak laboratuvarların kurulmasını, mamul veya projenin üretim aşamasına geçmesi için zorunlu olan teçhizat sistem ve spesifikasyonların tespitine yönelik tesis kurulmasını amaçlıyoruz. Bu laboratuvarlarda, pilot tesislerde, ihtiyaç duyulan standartlara uygunluk deneyleri, performans testleri yapmayı hedefliyoruz. İki kurum arasındaki potansiyelleri birleştirerek bölgemize, ülkemize katma değer oluşturacak uygulanabilir projeler üzerine çalışacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri