Adana Barosu Yeni Başkanını Seçiyor

Adana Barosu 28. Dönem Olağan Genel Kurulu, Seyhan Oteli'nde başladı. Demokrat Avukatlar Grubu adına mevcut Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile Meslekte Hizmet Grubu adına Avukat Zehra Bulut’un adaylığını koyduğu seçimlerde divan başkanlığına...

Adana Barosu 28. Dönem Olağan Genel Kurulu, Seyhan Oteli'nde başladı. Demokrat Avukatlar Grubu adına mevcut Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile Meslekte Hizmet Grubu adına Avukat Zehra Bulut’un adaylığını koyduğu seçimlerde divan başkanlığına ise İsmet Altuğ getirildi.

Genel kurulun açılışında söz alan Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, baroda 2 yıllık dönem içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Baro yönetiminin siyasileştiği konusundaki eleştirilere cevap veren Çıtırık, ülkede yaşanan hukuksuzluklara karşı, Avukatlık Yasası’nın barolara verdiği yetkileri kullanarak sessiz kalmadıklarını meslektaşlarına aktardı.

    Savunma hakkının yok edildiği bir yerde haktan, hukuk devletinden, kişi güvenliğinden, bağımsız ve tarafsız yargıdan, özgürlük ve demokrasiden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Çıtırık, "Görev süresi içerisinde ülkemiz olağanüstü bir dönem yaşamıştır. Bu dönem içerisinde baromuz asla sessiz kalmayarak eylem, söylem ve basın açıklamalarıyla mesleğimizi koruyup, hukuksuzluklara karşı her zaman direnç gösterdik. Bizden önceki baro başkanlarımızın bize teslim ettiği sancağı yere düşürmedik. Adana Barosu'nun sesini Torosların ötesine taşıdık." dedi.

Çıtırık’ın konuşmasının ardından Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük faaliyet raporunu, Baro Saymanı Avukat Ümit Büyükdağ Özdemir, Baro Gelir-Gider hesaplarını Avukat Erhan Sönmez de denetleme kurulu raporunu genel kurul üyelerinin bilgilerine sundu. Daha sonra Divan Başkanı Av. İsmet Altuğ, yönetim kurulu faaliyet ve Denetleme Kurulu'nun raporlarını üyelerin ayrı ayrı oylamasına sundu. Yapılan oylama sonunda 27. Dönem Baro Yönetimi ibra oldu.

Mengücek Gazi Çıtırık ile Zehra Bulut’un yarışacağı baro seçimleri ise yarın yapılacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri