Adana Baro Başkanı: Işid'ı Bu Duruma, Nasıl, Kimler Ve Niye Getirdi?

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Ortadoğu’nun emperyalist politikalar ve IŞİD teröründen kurtulması gerektiğini bildirdi. Çıtırık, Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Bayramların toplumun, birlik, kardeşlik...

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Ortadoğu’nun emperyalist politikalar ve IŞİD teröründen kurtulması gerektiğini bildirdi. Çıtırık, Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Bayramların toplumun, birlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran; saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren; beraber aynı kaderi, tasayı, kıvancı yaşama bilincini geliştiren önemli günler olduğuna dikkat çeken Çıtırık, mesajında Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değindi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, IŞİD'in saldırılarında 2014’ün sekiz ayında ölen ve yaralanan Iraklıların sayısının 24 bini aştığına dikkat çeken Çıtırık, bu yılın Ağustos ayına kadar 1 milyon 800 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığına işaret etti. Çıtırık, “En az 800 bin kişi Kürt Bölgesel Yönetimi'ne sığındı. IŞİD saldırıları sonucu ölenlerin sayısının 8 bin 500'ü bulduğu tahmin edilmekte. ABD’nin ve koalisyon ortaklarının Ortadoğu’ya özgürlük, barış ve huzur getirme imkânı yoktur. Bunu daha önce Irak’ta gördük. Ortadoğu’nun emperyalist politikalar ve IŞİD teröründen kurtulması gerekir.” açıklamasını yaptı.

IŞİD saldırılarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Çıtırık, “IŞİD bu duruma, nasıl, kimler ve niye getirdi? O ülkelerin terörün bir gün kendi başlarını da yakacağını bir düşünmesi gerekir. Burada masum insanlar, çocuklar, yaşlılar, kadınlar ülkemize sığınmıştır. Elbette ki o insanların ihtiyaçları karşılanacaktır. Aslında buradaki savaş para ve iktidar içindir. Ülke olarak gerekse dünya insanlığı olarak her zamankinden daha fazla huzur ve barışa ihtiyaç duyduğumuz tartışmasızdır.” diye ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri