Adana Baro Başkanı Çıtırık: Farklılığımızı Hissettirmeye Devam Edeceğiz

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ekim ayında yapılacak baro seçimlerinde yeniden aday olacağını belirterek, "Farklılığımızı ve farkındalığımızı hissettirmeye devam edeceğiz." dedi.Tamamlamak istediği bazı projelerinin...

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ekim ayında yapılacak baro seçimlerinde yeniden aday olacağını belirterek, "Farklılığımızı ve farkındalığımızı hissettirmeye devam edeceğiz." dedi.

Tamamlamak istediği bazı projelerinin bulunduğunu, meslektaşlarından bu nedenle bir kez daha yetki istediğini belirten Çıtırık, insan odaklı, hukuku referans alan, insan hak ve özgürlüklerinden yana olan, vatanın bölünmez bütünlüğü, kişilerin dini, milliyeti, siyasi görüşü ne olursa olsun olaylara meslek ve meslektaş odaklı bakan, çözüm getiren bir yapısı bulunduğunu bildirdi. 20 aydan bu yana başkanlık görevini sürdürdüğünü hatırlatan Çıtırık, ilk günden bu yana açıklık, hesap verilebilirlik ve denetlenebilirlik ilkelerini esas aldıklarını vurguladı. 2012 yılında kazandığı seçimlerin ardından kısa sürede farklılığını ve farkındalığını hissettirdiğini aktaran Çıtırık, "Ekim ayında yapılacak seçimlerde meslektaşlarımızın bizlere görev vermesi halinde bu farklılığımızı ve farkındalığımızı hissettirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Adana Barosu hizmet binasını yaşama geçirmek için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Çıtırık, "Verdiğimiz kararlı mücadele sonucunda yeni Adana Adliyesi’nin temelinin atılmasını sağladık. Meslektaşlarımıza baroya aidiyet ve baronun varlığı hissettirildi. Amacımız, her zaman gelişime ve yeniliğe açık anlayış ile Türkiye’nin saygınlığını kazanmış bir baro olmayı sürdürmeye devam etmektir. Bu anlamda istikrar bulmuş, gelişen ve büyüyen baronun daha da kurumsallaşması için tüm meslektaşlarımdan bir kez daha destek, katkı bekliyorum." şeklinde konuştu.

Kongre, 18 Ekim Cumartesi günü Seyhan Oteli balo salonunda yapılacak. Seçimler ertesi gün aynı salonda gerçekleşecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri