Adana Adliyesi Çalışanları: Adalet Çalışanlarını Yok Saymak Adalet Midir?

Adana Adliyesi'ndeki Türk Büro-Sen üyeleri, hakim ve savcılara yapılacak bin 155 lira zamma benzer bir iyileşmenin maaşlarında yapılması için imza kampanyası başlattı. Adliye çalışanları, topladıkları imzaları Başbakan Ahmet Davutoğlu...

Adana Adliyesi'ndeki Türk Büro-Sen üyeleri, hakim ve savcılara yapılacak bin 155 lira zamma benzer bir iyileşmenin maaşlarında yapılması için imza kampanyası başlattı. Adliye çalışanları, topladıkları imzaları Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderdi.

Türk Büro-Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan, çalışma barışının sağlanması için bir iyileştirme yapılacaksa, bunun tüm adliye çalışanlarını da kapsaması gerektiğini vurguladı. Bu konuda Türk Büro-Sen Genel Merkezi'nin, Başbakan ve Adalet Bakanı'na birer mektup yazdığını hatırlatan Topalhan, akabinde konuyla ilgili ülke genelindeki adliyelerde imza kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Tepkilerinin olumlu cevap bulmaması halinde yasadan kaynaklanan iş bırakma da dahil tüm yaptırım güçlerini kullanacaklarını duyuran Topalhan, Başbakan ve Adalet Bakanı’na gönderdikleri dilekçenin içeriğiyle ilgili şunları kaydetti: "Hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağı ve sicil affı getirileceğine dair açıklamalardan sonra adalet çalışanları ülke genelinde adeta ayaklandı. Diğer adalet çalışanlarının yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu alanlarda haykırdı. Adalet çalışanları 5 Eylül 2014 tarihinden bu yana Başbakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı dilekçe yağmuruna tutu. Talepleri oldukça insani, makul ve meşrudur. Adalet çarkı bir bütündür. Sadece hakim ve savcılardan oluşmuyor. Bizler de hakim ve savcıların çalışma arkadaşlarıyız. Adaletin zamanında ve eksiksiz tecelli edilebilmesi için birlikte mesai yapıyoruz. Dolayısıyla yapılacak düzenleme bizleri de kapsamalıdır.”

AK Parti hükümeti döneminde, daha önce 2 defa hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapıldığını; ancak adaletin fedakar çalışanlarının bunda yer almadığına dikkat çeken Turhan Topalhan, iktidarın geçmişte yaptığı ayrım neticesinde hakim ve savcılarla maaşları arasında ciddi uçurumlar oluştuğunu ifade etti.

Bu defa yapılan düzenlemeye dahil edilmemeleri halinde bu uçurumun daha da büyüyeceğini belirten Topalhan, tepkilerini şöyle aktardı: "Görünen o ki Başbakan ve Adalet Bakanı adalet çalışanlarının feryadına kulak tıkamaktadır. Başbakan ve Adalet Bakanı’na soruyoruz; AKP iktidarı döneminde hakim ve savcılara zam yapılırken, diğer personele yapılmaması adalet midir? Adaleti bir bütün olarak görmeyerek, hakim ve savcılar ile diğerleri ayrımı yapmak adalet midir? Hakim ve savcılar ile diğer personel arasında var olan ücret uçurumunu daha da açmak adalet midir? Adaletin, ağır yükünü çeken adalet çalışanlarını yok saymak adalet midir? Geçim sıkıntısı çeken adalet çalışanının feryadına kulak tıkamak adalet midir? Adalet Bakanı’nı böyle bir adaletsizliğe müsaade etmemesi için uyarıyoruz. Aksi takdirde bu ayrımcı yaklaşım sadece çalışanların moral ve motivasyonunu bozmayacak, çalışma barışını da bozacaktır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri