Adana 8. Tarım Fuarı’nda Yöresel Kozan Ürünleri Tanıtıldı

Adana 8. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılışında konuşan Adana Valisi Mustafa...

Adana 8. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fuarın açılışında konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, kente yakışan bir fuarın gerçekleştirildiğini belirterek, ülkenin gelişmesi ve büyümesinin tarım sektörüne de yansıdığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül , Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Büyük ve beraberindekiler birlikte fuarı gezdi.

Kozan Belediyesi fuarda oluşturduğu 42 metrekarelik standında ilçenin tarım ve süt ürünleri ile tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıttı. Kozan Standını başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere çok sayıda davetli ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, stand ziyaretinde Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile bir süre sohbet ederek, kendisine ikram edilen yöresel yiyeceklerden tattı. Stant görevlileri ziyaretçilere, içerisinde portakal, mandalina ve nar bulunan küçük fileler hediye etti. Stantta zeytin, zeytinyağı, harnup (keçi boynuzu), çıtımık (melengiç), ceviz, kuru üzüm, dut ve incir, pekmez ve ekşi çeşitleri, incir reçeli, bulgur, yarma, dövme, tarhana gibi yöresel ürünler de sergilendi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, 23 Kasım’a kadar gezilebilecek fuarda ilçenin ekonomik değerlerini, tarihi ve doğal varlıklarını en iyi şekilde tanıtmaya gayret göstereceklerini ifade ederek, Adana Büyükşehir Belediyesi Çukurova Fuarcılık A.Ş. ile TÜYAP Adana Fuarcılık yetkililerine katkı ve destekleri için teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri