Adan: Hükümetin Şifreleri Çözüldü; 'Seni Tanımıyoruz, Sen De Bizi Tanımıyorsun'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında, Soma’da, Ermenek’te ve sözde çözüm sürecinde hükümetin şifrelerinin çözüldüğünü belirterek, "Hükümetin parolası bir cümledir:...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında, Soma’da, Ermenek’te ve sözde çözüm sürecinde hükümetin şifrelerinin çözüldüğünü belirterek, "Hükümetin parolası bir cümledir: ‘Seni tanımıyoruz, sen de bizi tanımıyorsun’." dedi.

Yazılı basın açıklaması yapan Celal Adan, uzun zamandır ısrarla eleştirip, tarihi bir hata olduğu konusunda hükümeti ikaz ettikleri sözde çözüm sürecinin geldiği son noktada; AK Parti hükümetinin terör karşısındaki teslimiyeti ve bu sözde sürecin asıl kazananının bölücüler olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

"Bu süreç tamamen bir şikedir." diye devam eden MHP’li Adan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Masanın iki tarafında müzakere yürüten AKP ve bölücüler kendi aralarında bir danışıklı dövüşle paslaşmaya devam etmektedirler. Milletimizin tepkilerini azaltmak için kameraların önünde birbirlerine parmak sallamakta, sonra da kapalı kapılar ardında can ciğer kuzu sarması gibi kol kola girmektedirler. Bu süreç öyle bir noktaya gelmiştir ki terör örgütünün ve İmralı’nın sözcülüğünü bizzat bu hükümetin bakanları yapar hale gelmiştir. Sözde çözüm sürecine ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşleri tartışılmaz biçimde nettir. Bu süreçte teslim alınan teröristler değildir, teslim alınan Türkiye’nin birliğidir, bütünlüğüdür, geleceğidir. Partimiz İmralı ve bölücülerle müzakere edilmesini vatana ihanetle eşdeğer görmektedir."

'HÜKÜMETİN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLMÜŞTÜR'

Son yıllarda her alanda yaşananların bir gerçeği daha ortaya çıkardığına işaret eden Adan, "17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında, Soma’da, Ermenek’te ve sözde çözüm sürecinde hükümetin şifreleri çözülmüştür. Hükümetin parolası bir cümledir: ‘Seni tanımıyoruz, sen de bizi tanımıyorsun’." diyerek şu vakaları sıraladı:

"- 17-25 Aralık’ta Reza Zarrab’a ‘yakalanır ya da deşifre olursan seni tanımıyoruz, sen de bizi tanımıyorsun’ denmiştir. O da talimatlara uymuştur.

- Soma ve Ermenek’teki maden facialarında taşeronlara da aynı şey söylenmiştir. ‘Bütün eksikliklerinize göz yumacağız, bu madenleri işletin, ama başınızı belaya sokarsanız sizi tanımıyoruz’ denmiştir.

- Zeytin katliamlarının failleri ile de parolalarla, şifrelerle ilişki kurulmuştur.

- Bizzat Hükümet eliyle palazlanan firmalar ve kişiler her ne olmuşsa bir anda tanınmazlıktan gelinmiştir.

- Sözde çözüm sürecinde de kapalı kapılar ardında ‘milletimiz bu oyuna tepki gösterirse, problem çıkarsa birbirimizi tanımıyoruz’ anlaşması yapılmaktadır."

'EMİN OLUNUZ BU ŞİFRELER, PAROLALAR ÜZERİNDEN TEMAS KURULMAKTADIR'

Adan, "Türkiye’nin neresinde, hangi kurumunda yolsuzluk varsa emin olunuz bu şifreler, parolalar üzerinden temas kurulmaktadır." diyerek, şöyle devam etti: "Filmlerde bolca rastlanan bu replikler, AKP sayesinde siyasal alanın olağan diyalogları halini almıştır. AKP hükümeti önce azmettirmekte, sonra da ‘tanımıyorum’ rolünü oynamaktadır. Tüm bu danışıklı dövüş düzeninin bedelini ise milletimiz canıyla, malıyla ödemeye devam etmektedir. Tüm bu yaşananlar AKP’nin Türkiye için artık bir yük olduğunu göstermiştir. AKP yönetme kabiliyetini yitirmiş, iradesini teröristlere ve taşeronlara teslim etmiştir. Türkiye’nin temiz, dürüst ve milli bilinci her şeyin üzerinde gören bir iktidara ihtiyacı vardır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri