Adalet Büro Sen Muş Şubesi Üyeleri İş Bıraktı

Adalet Büro Sen Muş Şube Başkanlığı üyeleri, Adalet Bakanlığı’nın kendilerini yargı çalışanlarından saymadığı, adli personelin özlük ve maaşlarında iyileştirmeye gidilmemesine tepki göstererek, iş bırakma eylemi yaptı.Muş Adalet...

Adalet Büro Sen Muş Şube Başkanlığı üyeleri, Adalet Bakanlığı’nın kendilerini yargı çalışanlarından saymadığı, adli personelin özlük ve maaşlarında iyileştirmeye gidilmemesine tepki göstererek, iş bırakma eylemi yaptı.

Muş Adalet Sarayı önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Adalet Büro Sen İl Başkanı Erdoğan Turan, özellikle yargı personeline özlük ve maaşlarında iyileştirme yapılası için eylem yaptıklarını söyledi. Turan, Adalet Bakanlığı'nda adaletin sadece isimde olduğunu ifade ederek, “Bir dairede yaklaşık 30 bin dosya ile boğuşan, borçlu ve alacaklı arasında kalan, gece yarısına kadar hesap tutturmaya çalışan memur kesimi kimdir? Bir türlü görev tanımı yapılmayan 4/c’liler, Emanet Memurları ve Denetimli Serbestlik Personeli’nin halinden anlayan kimdir? 298 sayılı yasada gereken tadilat yapılmadığından seçim personeli asli görevi dışında oradan oraya sürükleyen, bilmediği işlerde çalıştıran bakanlık kimdir? 2011 yılında yaptığı defolu sınavla, sınavı kazanan ve kazanamayan arkadaşlarımızı mağdur eden bakanlık kimdir?

Adı 'adalet' olan bir bakanlıkta çalışan ama en çok adaletsizliğe maruz kalan personel kesimi kimdir? Adliye personeli yargı çalışanları değilse nerenin personeli? Öncelikle bunların cevabını verin, sonra biz, sizin bizlerin bakanlığı olduğunuza inanalım. Bizler bugüne kadar şunu gördük. Adalet Bakanlığı’nda adalet sadece isminde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı’dır. Bizler Adalet Bakanlığı’nı, personelin sorunlarına eğilen, çözüm bulan, onları mutlu eden bakanlık olarak değil, sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan “Hakim ve Savcı” bakanlığı olarak kabul ediyoruz. Şunu da ayrıca ifade etmek istiyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın, aynı iş yoğunluğunu taşıyan hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz. Fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılması “Adalet”in bir kaçınılmaz gereği olacaktır. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu nedenle bugün akşama kadar iş bırakıyoruz. Bakanlığımız, bizleri duymamaya devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerimiz devam edecektir.” Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri