‘Adalet binaların büyüklüğüyle ölçülemez’

Yargıda reform çalışmalarına dikkat çeken İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Cihan Şahin, Türkiye’nin birçok yerine yeni ve büyük adalet saraylarının yapıldığını bu durumun ise ülkenin çöküşünün gösterge

Yargıda reform çalışmalarına dikkat çeken İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Cihan Şahin, Türkiye’nin birçok yerine yeni ve büyük adalet saraylarının yapıldığını bu durumun ise ülkenin çöküşünün göstergesi olduğunu kaydetti.
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Cihan Şahin, parti bünyesinde kurulan İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı’yla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kendisinin Konya’da İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevine getirildiğini ifade eden Av. Mevlüt Cihan Şahin, HAS Parti’nin devamlı olarak haksızlığa uğrayan her insanın yanında olacağını kaydetti. Parti olarak en iyiyi en güzeli aramaya ve araştırmaya çaba harcayacaklarını belirten Şahin, “Bu doğrultuda ülkemizde var olan eksiklikleri, aksaklıkları, suiistimalleri ve bunlara karşı çözüm önerilerini dile getireceğiz. Parti programımızda belirtildiği gibi insan hakları ihlallerinin karşısında onurlu ve dimdik şekilde duracağız. Mağdur edilen, hakkı yenin tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız. Çünkü biz halkın sesiyiz” dedi. Güncel meselelerle ilgili açıklamada da bulunan Şahin, anayasa değişikliğine değindi. Seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen anayasa değişikliği konusunda hükümeti eleştiren Şahin, “İktidar anayasa değişikliğini seçimlerden sonra getirmeyi istiyor. Peki, bugüne kadar neredeydiniz. Öte yandan sivil ve demokratik bir anayasa hazırlanması gerektiğine kimsenin bir itirazı yok. Fakat hükümet şimdiye kadar sürekli geren ve ayrıştıran bir siyaset tarzını benimsemiştir. Yeni anayasa gibi son derece önemli ve memleketimiz için hayati bir konu dahi siyasi rant elde etme malzemesi olarak kullanılmıştır. Hükümet Anayasa değişikliği için bir dönem daha yetki istemektedir ancak milletimiz buna pirim vermeyecektir” dedi. Seçimlerde milletin önüne çift sandık konulmasını ve milletin seçtiği kişilerden oluşan Anayasa Meclisi’nin oluşturulmasını istediklerini aktaran Şahin, böylece milletin hak ettiği yeni, sivil, demokratik, özgürlüklere ve adil paylaşıma dayalı bir anayasanın oluşturulabileceğini anlattı. Yargıda reform söyleminin de içinin derhal doldurulması gerektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti: “Adaleti sağlamak, zamanında sağlamak, hâkimlerin ve mahkemelerin yükünü hafifletmek, kamu vicdanını tatmin edecek bir adalet sistemini kurmak gerekmektedir. Bu dört temel prensip etrafında Türkiye’nin yeni bir hukuk reformuna ihtiyacı var. Türkiye’nin birçok yerine yeni ve büyük adalet sarayları yapılmaktadır. Bu bir ülkenin çöküşünün göstergesidir. Zira adalet binanın ihtişamıyla değil, yukarıda saydığımız 4 ilkenin gerçekleştirilmesiyle tecelli etmiş olur.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri