Adalet Bakanlığı Adının 'Torba Yasa Bakanlığı' Olması İçin Aym’ye Başvurdular

Adalet Bakanlığı’nın, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi öncesi hakim ve savcılara yönelik yaptığı zamma tepkiler devam ediyor. Adalet Büro-Sen hakim ve savcılara yönelik yapılan zammın ‘adaletsiz’ olduğu gerekçesiyle...

Adalet Bakanlığı’nın, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi öncesi hakim ve savcılara yönelik yaptığı zamma tepkiler devam ediyor. Adalet Büro-Sen hakim ve savcılara yönelik yapılan zammın ‘adaletsiz’ olduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’nın adının 'Torba Yasa Bakanlığı' şeklinde değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

    Başvuru sonrası AYM önünde toplana grup basın açıklaması yaptı. Adalet personeli olarak hakim ve savcılar ile birlikte kendilerine de yapılacak olan iyileştirme sözünün tutulmadığı belirten Adalet Büro Sen Başkanı Ömer Ali Kalemlioğlu, "Adalet Bakanlığı personelin bakanlığı değildir. Adalet Bakanı da personelin bakanı değildir. Sadece hakim ve savcıların özlük haklarını düşünen, onları memnun etmek için elinden geleni yapan özerk bir bakanlıktır. Bizlerde bu nedenle Adalet Bakanlığı’nın isminin 'hakim-savcı-sanık' ve 'torba yasa bakanlığı' olarak değiştirilmesi hususunda sembolik olarak Anayasa Mahkemesi’ne dava açtık. Açılan bu dava ironik bir dava olup gereken makamlara gereken mesajların verilmesini amaçlamaktadır. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bakanlığımız bizleri duymaya devam etmediği müddetçe iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerimiz devam edecek.” dedi.

    "ADLİYELERDE İŞLERİN NASIL, NE ŞEKİLDE YÜRÜDÜĞÜNÜ YANİ MAHREMİYETLERİMİZİ TÜM KAMUOYU İLE PAYLAŞMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

    Vermek istedikleri mesajın ilgililere ulaşacağını ümit ettiklerini dile getiren Kalemlioğlu, "Aksi takdirde her meslekte olduğu gibi bizler de artık mesleki sırlarımızı, adliyelerde işlerin nasıl, ne şekilde yürüdüğünü yani mahremiyetlerimizi tüm kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalacağız. Biz Adalet Bakanlığı’nın kendi görevlerinin dışına çıktığını, personelinin ve personelin çalışma şartlarını iyileştirilmesi gerekirken hakim ve savcılara yönelik çalışmaları yaptığını bu nedenle de kendisinin, kendi personeli dışında hareket ettiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

    Büro adına başvuruyu yapan avukat Bahar Altay Çaçık ise şunları söyledi: "Gündemi de işgal eden son zam kararının rüşvet ayağı altında ya da rüşvet adı altında beyanlara neden olduğunu düşünüyoruz. Yanlı davranıldığı, taraflı davranıldığını düşünüyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri