Adac İletişim Şefi Skandal Sonrası İstifa Etti

Almanya’nın en büyük otomobil kulübü ADAC’ın iletişim şefi Michael Ramstetter istifa etti.

Almanya’nın en büyük otomobil kulübü ADAC’ın iletişim şefi Michael Ramstetter istifa etti. Şirket Ramstetter’in, 'Sarı Melek' ödülünün en sevilen araç kategorisi için yapılan oylamada oynama yaptığını kabul ettiğini bildirdi. Vatandaşlardan 290 bin değil, 76 bin mektup gönderildiği, fakat en sevilen araç sıralamasında herhangi bir manipüle yapılmadığı açıklandı.

Hatada sorumluluğu üzerine alan Ramstetter, dün itibari ile şirketteki tüm görevlerinden ayrıldı. ADAC, bu tür hataların önüne geçmek için bundan sonra en sevilen araçlarının belirlemesini noter huzurunda yapacağını duyurdu.

2005 yılından beri verilen ödülün belirlenme işleminde manipülasyon yapıldığının ortaya çıkması ADAC’ın güvenirliğine gölge düşürdü. Medyada yer alan haberlere göre Volkswagen (VW) firması, birkaç gün önce en sevilen araç gösterilen Golf’e verilen ödülün artık ne anlamı kaldığını sordu.

ADAC’ın rakibi Club Europa (ACE), ADAC’ın ödülüne gerek olmadığını, en sevilen aracın belirlenmesi için Federal Motorlu Taşıt Dairesi'nin trafiğe çıkış izni verdiği rakamlara bakılmasının yeterli olduğunu savundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri