Açlık Ve Susuzluğun Pençesindeki Suriyeliler Kazma İle Kuyu Kazıyor

Suriye’de kuşatma altındaki Şam’ın banliyölerinde zor şartlar altında yaşayan sivil halk, açlık ve susuzluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’de kuşatma altındaki Şam’ın banliyölerinde zor şartlar altında yaşayan sivil halk, açlık ve susuzluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Aylardır muhasara altında gıda ve tıbbi malzemenin girmediği Ğuta el Şarkiye’de su ihtiyacının temini için halk kazma kürekle su kuyusu kazıyor.

Suriye’de iç çatışma ve savaş yaklaşık 3 yılını geride bırakırken, ülke içindeki insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Bombardıman ve saldırılardan sağ kurtulan siviller, açlık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya yaşıyor. Esed yönetiminin kuşatması altındaki Şam’ın banliyöleri, Ğuta el Şarkiye, Muaddamiye, Duma gibi bölgelerde açlık sebebiyle çoğunluğunu çocukların oluşturduğu sivillerin öldüğü haberleri geliyor. Dünyadan adeta tecrit edilmiş bölgelere her hangi gıda ve tıbbi malzeme girişine ise izin verilmiyor.

Muhasara altında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halk alternatif çözümler üretmeye çalışıyor. Bir araya gelen aileler, kendi imkanları ile su kuyusu kazıyor. Kazma kürek ile günlerce kazılan kuyulardan su çıkmasını umut eden halk çıkaracakları su ile günlük ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Metrelerce kazılan kuyularda çıkan su, çıkrıklarla çekilerek, temizlik içecek ve banyo gibi ihtiyaçlarda kullanılıyor.

Ğuta el Şarkiye’de bir şahıs tamamen suların kesildiğini ifade ederek, kardeşleri ve amca çocukları ile kuyu kazdıklarını söyledi. Yaklaşık 5 gündür kuyu kazdıklarını ifade eden şahıs,”Evde çocuklar var. Su içmeleri gerekiyor. Banyo ihtiyaçları var. 5 gündür kazıyoruz. Şu an kuyunun derinliği 14 metre oldu. İnşallah su çıkar. Bunu umut ediyoruz. “ diye konuştu.

Bölgelerinin tamamen kuşatma altında olduğunu söyleyen başka bir kişi ise, “Aylardır kuşatma altındayız. Ne su, ne ekmek hiçbir şeyimiz yok. Elimizle kuyu kazmak zorunda kaldık. Zorlansak da bunu yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri