Acıpayam'da Toplu Ulaşımda Yeni Bir Dönem Başladı

Her geçen gün büyüyen ve Denizli'de en fazla göç alan ilçe olan Acıpayam'da trafik yoğunluğu, okulların da açılmasıyla birlikte iyice arttı. Özellikle sabah saatlerinde ve okul çıkış saatlerinde, şehir dışından gelen toplu taşıma...

Her geçen gün büyüyen ve Denizli'de en fazla göç alan ilçe olan Acıpayam'da trafik yoğunluğu, okulların da açılmasıyla birlikte iyice arttı. Özellikle sabah saatlerinde ve okul çıkış saatlerinde, şehir dışından gelen toplu taşıma araçları, öğrenci ve öğretmen servis araçlarıyla, merkezde gerekenden fazla otobüs ve minibüsün bulunmasından kaynaklanan büyük bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Acıpayam Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Şehir içi trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni uygulamaya göre, 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren araçların ana durak yerleri Acıpayam Garajı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yanı olarak belirlendi. Belediye Meclisinde alınan bu kararla birlikte bundan böyle Denizli istikametinden gelen araçlar yolcularını Cumhuriyet Meydanı Parkı önünde indirerek garaja dönecek. Buradan hareket edecek olan araçlar da yolcularını garajdan alarak yollarına devam edecekler. Yine Acıpayam'dan Antalya istikametine devam edecek olan toplu taşıma araçları da Emniyet Müdürlüğü yanındaki ikinci durak yerinde yarım saate kadar bekleme yapabilecekler. Bu kurallara uymayanlara para cezası verileceği de bildirildi.

Daha önceki uygulamalarda toplu taşıma araçları yolcularını şehir içinde istedikleri yere bırakırken bundan sonra sadece Cumhuriyet Meydanı Park önünde ve garajda indirebilecek. İstisna olarak ise sadece salı günleri, ilçenin büyük alışveriş pazarı olduğundan dolayı, hem pazar yerinin trafik yoğunluğunu düşürmek hem de mahalle ve İlçelerden gelen vatandaşların şehir içindeki işlerini rahatça yapabilmelerini sağlamak amacıyla, o güne özel Atatürk Caddesi'ni kullanabilecekler.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri