Acınacak biri varsa o da biziz

Vural: Medyadan duyuyorum ve son günlerde bana da sık sık sorulmaya başlandı
Sizin amacınız yok. Maçı Trabzonspr'a verecek misiniz? diye. Böyle saçma bir şey olamaz. Bu ligde kimse kimseye maç bırakmaz
Shaktar Donetsk maçının ardından açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 'Trabzonspor'a yatarlar' sözlerine çok sinirlendiğini belirtti. Spor Toto Süper Lig'in son 8 maçında Yeşil-beyazlı takımın beklediği başarıyı elde edeceğine inandığını açıklayan Vural, "Kimin ligde ne kadar kalma şansı varsa bizim de o kadar ligde kalma şansımız var. 24 puan orada duruyor. Al bu puanı 41 puanla ligde birçok takım ilk 12'ye girmiştir. Türkiye liginde 41 puanla kimse düşmedi. Dışarıda içeride rakip ayrımı yapmaksızın herkese karşı amacımız kazanmaktır. Çıkıp da emek verirseniz her maçı kazanabilirsiniz" dedi.
Temsilcimizin kesin küme düştü gözüyle bakılarak kalan haftalarda oynayacağı maçlarda fazla varlık göstermeyeceği şeklinde basında son günlerde çıkan söylentilerin çok yakışıksız olduğunu da sözlerine ekleyen teknik direktörümüz Yılmaz Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ligde kolay rakip ve maç yok. Kalan maçlarımıza bakıldığında oynayacağımız rakiplerle değerlendirmeler yapıldığında bizim herkese kaybetmemiz gerekiyor. Konuşulduğu gibi değil. Biz her maçımıza kazanmak için çıkacağız ve buna göre mücadelemizi vereceğiz. Herkesin kendi durumu kendisini ilgilendiriyor. Bizi kim düşünsün? Bizim derdimiz herkesten daha büyük. Şampiyonluk için oynayan bir takımla karşılaşacağız. Bizim daha büyük bir hedefimiz var. O da küme düşmemek. Tabi ki her rakibe saygı duyuyoruz. Şimdi Trabzonspor 'Bunlar küme düşmemeye oynuyor, 3 puanı verelim' diye mi mücadele verecek. Acınacak biri varsa o da biziz.
Medyadan duyuyorum ve son günlerde bana da sık sık sorulmaya başlandı. 'Sizin amacınız yok. Maçı Trabzonspr'a verecek misiniz?' diye. Böyle saçma bir şey olamaz” diyerek öfkesini dile getirdi.
KİMSE KİMSEYE MAÇ BIRAKMAZ
Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Yılmaz Vural, Trabzonspor maçıyla başlayacak 8 maçlık dönem ile ilgili olarak şunları söyledi: “Trabzonspor'a karşı oynayacağımız maçta da aynı şekilde disiplinli ve futbolun gereklerini yerine getirerek mücadele edersek kazanmamız mümkün olur diyebileceğiz. İnşallah son 8 maçlık dönemde Konyaspor'un beklediği başarıyı elde ederek ligde kalma hedefimize ulaşırız. Kimin ligde kalma adına ne kadar şansı varsa bizimde o kadar şansımız var. Matematik ortada 24 puan var. Al bunu 41 puan yapar ve bu puanla Türkiye liglerinde düşen takım görülmemiştir. Dolayısıyla amacımız ve niyetimiz bu. Dışarıda içeride rakip ayırımı yapmaksızın herkese karşı kazanmak istiyoruz. Durumu ne olursa olsun kümede kalmak isteyen, şampiyonluğa oynayan, iddiası kalmayan her takım puan kadar para içinde oynuyor. Bir galibiyet 750 bin TL. Kimsenin kimseye maç bırakacak hali yok. Geçen hafta ligin 30 puanlı takımı ile oynadık. Rakibe oranla daha iyiydik. 10 tane pozisyona girdik. Ben 30 yıllık antrenörlük hayatımda 2 nizami golü verilmeyen, 3 net penaltısı çalınmayan bir takım ne duydum ne de gördüm. Umarım MHK bu durum karşısında gerekeni yapar" şeklinde görüş belirtti.
BU GALİBİYET MORAL OLDU
Ukrayna Lig'inin son şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistlerinden Shakhtar Donetsk karşısında takımımızın ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade eden Yılmaz Vural, “Hazırlık maçı da olsa profesyonellikte kazanmak hep bir kanaattir. Antalya kampımızda hakikaten takımımızın eksiklerini giderme adına çok önemli ve ciddi çalışmalar yapılıyor. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacak Shakhtar Donetsk takımına karşı iki gol atarak ve iyi mücadele ederek kazandık ve en azından oyuncuya söyleyecek birşeylerimiz oldu. 'Bakın siz böyle güçlü bir takıma karşı galip geliyorsanız aynı durumda bugün Türkiye'de bir takım yok. Dolayısıyla yenilmeyecek takım yoktur ve bunun en güzel örneğini de siz başardınız' mesajını verdik. Bu galibiyet hazırlık maçı da olsa bize çok büyük moral verdi. Çalışmalarımızda doğru yolda olduğumuzu gördük. Bu artıları artık 8 maçlık gireceğimiz periyotta lehimize kullanacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri