Acil servisler doldu taştı

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle poliklinik hizmetlerinin de acil servislerde verilmesi aşırı yoğunluğun yaşanmasına neden olurken sadece Numune Hastanesi Acil Servisine 9 günlük bayram tatilinde gelen hasta ve yaralı sayısı 7 bine yaklaştı.

Acil Servis’te tam kadro hizmet verdiklerini ifade eden Numune Hastanesi yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.

Yetkililer acil servislere genelde mevsim hastalığı ve adli vakaların geldiğini ifade ederken, “Acil Dahiliye Polikliniği’ne 6–14 Aralık tarihleri arasında 4 bin 917 hasta gelirken Acil Cerrahi Polikliniği’ne bin 383 hasta başvurdu. Acil Servis Adli Vaka Polikliniğine ise 9 gün içerisinde 405 adli olay vakası geldi.
Cerrahi Polikliniğine gelen hasta sayısındaki artışın Kurban Bayramı’ndan kaynaklandığını da belirten yetkililer, “Bayram nedeniyle kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşların kendilerini yaralamaları Acil Cerrahi Polikliniğinde sayının artmasına neden oldu. Bunun haricinde kavga, kaza ve benzeri adli olaylar da genelde Numune Hastanesi’ne geldiği için rakamlar yükseldi” dedi.
Acil Dahiliye Polikliniği’nde tüm uzman doktorlarımız ve diğer sağlık personelinin yanı sıra gelen hastaların durumlarına göre icapçı doktorlarımızda en kısa sürede hastanede oldu. Bu yüzden yoğunluk olmasına rağmen sıkıntı yaşanmadı. Dahiliye Polikliniğine gelen hastalar ise genelde fazla et yemeden veya mevsim hastalıklarında dolayı hastanemize müracaat etti” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri