Açıköğretim sınavında ilginç dershane sorusu

Açıköğretim Fakültesi sınavında dershanelerle ilgili çok ilginç bir soru soruldu.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Açıköğretim Fakültesi sınavında, Kamu Yönetimi bölümündeki bir dersin kitapçığında dershanelerle ilgili soru görenler şaşkınlık yaşadı. Özellikle Hükümet-Cemaat arasında dershanelerin kapatılması konusunda yaşanan tartışmadan sonra sınavda böyle bir soruya yer verilmesi kafaları karıştırdı.

AÇIKÖĞRETİMDE İLGİNÇ DERSHANE SORUSU

“Türkiye’nin Toplumsal Yapısı” isimli dersin “B” kitapçığında yer alan 15. soru, sınava giren bir öğrenci tarafından duyuruldu.

İşte Açıköğretim sınavında sorulan o dershane sorusu (Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız)

CEMAAT C, AK PARTİ B ŞIKKI

"Dershanelerle ilgili hangi ifade yanlıştır" diye sonulan soruda, B ve C şıkları dikkat çekti. B şıkkında yer alan "Dershaneler mevcut eşitsizlikleri azaltmaktadır" ifadesi, dershane tartışmalarının başladığı günden beri Başbakan tarafından dillendiriliyor ve Erdoğan bu iddianın yanlış olduğunu savunuyor. C şıkkında yer alan,"Dershaneler lise eğitiminin işlevsizleşmesine neden olmaktadır" ifadesi ise tartışmalar boyunca ortaya atılan, ancak Cemaat'in karşı çıktığı bir görüş.

Yani şıklara bakınca aslında sorunun net bir cevabı yok. Şıklar yoruma oldukça açık. Bir öğrencinin yanlış olarak işaretlediği şık aslında doğru olabilir, başka bir öğrencinin doğru olarak işaretlediği şık ise aslında yanlış olabilir. Bu kafa karışıklığı, Açıköğretim, soru ve cevapları açıklayıncaya dek sürecek gibi...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri