Açıkel: Ziyaretimiz engellendi

(MHP) Konya Milletvekili Adayı Durmuş Ali Açıkel, seçim çalışmaları çerçevesinde Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ziyaretlerinin engellendiğini iddia etti.
MHP Konya İl Teşkilatında milletvekili adayları Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen ile birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Durmuş Ali Açıkel, gazeteci Abdullah Şenol Demirbaş’ın vefatı nedeniyle basın mensuplarına başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.
MHP Milletvekili Adayı Açıkel, seçim gezileri kapsamında resmi kurumları da ziyaret ettiklerini ancak dün yaptıkları Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ziyaretinde engellemeyle karşılaştıklarını ileri sürdü. Açıkel, “Diğer resmi kurum ziyaretlerimizin ardından Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne gittik. Bölge müdürü ve müdür yardımcıları olmadığı için, Özel Kalem’e bilgi vererek çalışanları dolaşmaya başladık. Büyük bir teveccüh içinde bizlere çay ikram eden personel akıllarına takılanları sordu. Bu ziyaret sırasında bir güvenlik görevlisi ziyareti sonlandırmamız gerektiğini, bu ziyaretin müdürlükçe yasaklandığını, böyle bir ziyaret yapamayacağımızı, ziyaret sırasında broşür dağıtamayacağımızı ifade etti. ‘Ben MHP Milletvekili Adayıyım, seyyar satıcı ya da dernek reklamı yapan biri değilim, ben bir partinin bu ülkeye hizmet etmesi için aday göstererek onurlandırdığı biriyim’ dedikten sonra ziyaretimize devam ettik. Bu kez güvenlik şefi geldi, ‘Ziyareti sonlandıracaksınız’ dedi. Yetkili arkadaşla görüşmek istememize rağmen ziyareti sonlandırmamız tekrarlanınca bunun yanlış bir şey olduğunu söyleyerek ziyareti sonlandırdık” dedi.
Açıkel, bu ziyaretlerinde resmi kurumların partileştirildiğini gördüklerini kaydederek, “Eğer kurumlar bu kadar partileştirilirse, o kurumlar devletin kurumu değil de AK Parti’nin kurumu haline getirilirse, bunun ülkeye ne denli zarar vereceğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu tip yaklaşımlar MHP ve onun liyakatli kadrolarını kesinlikle yıldırmayacaktır” diye konuştu.
İktidarlarında fakirlerin onurlu bir şekilde “Hilal Kart”la yardımları alacağını ve bu tür projeleri anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Açıkel, “Korkunun ecele faydası yok. 30 gün sonra MHP iktidarında bu milletin nefes alacağını, çalışanların korkularının ortadan kalkacağını, tüm siyasi partilerin ileri demokratik ülkelerde olduğu gibi her yerde fikirlerini anlatmaya devam edeceğini müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

“BROŞÜR DAĞITIMINA İZİN VERİLMEDİ”
Bu arada MHP Milletvekili Adayı Durmuş Ali Açıkel’in ziyaretlerinin engellendiği eleştirisinde bulunduğu Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.
Mahmut Yıldız, “Dün ben yerimde yoktum. Başbakanımızın görev alanımızda bulunan Afyonkarahisar’da olması nedeniyle bizde bu şehre gittik. Kurum olarak her gelene kapımız açık. MHP’li arkadaşlar gelmiş, ziyaretleri sırasında partileri ve projelerini tanıtan broşürlerden dağıtmak istemiş. Resmi kurumlarda siyasi partilerin broşür dağıtımı yasak. Broşür dağıtamayacakları söylenmiş. Ancak ziyaretlerinin engellenmesi söz konusu değil. Köylü, kentli kim gelirse gelsin kapımız herkese açık. Buraya gelen herkes odalarımızı gezmek isterse, buyursun gezsinler. Ama seçim yasakları nedeniyle broşür dağıtımına izin veremeyiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri