Açık üretimle engellenir

Carı açık konusuna değinen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Vergi artırımları kadar üretime verilecek destek cari açığın önlenmesinde yapısal güç katacaktır dedi
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı Orta Vadeli Plan çerçevesinde Cari açığın önlenmesine yönelik tedbirlerin olumlu yalnız eksik olduğunu söyledi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Orta Vadeli Plan çerçevesinde hükümetin Cari Açıkla ilgili aldığı tedbirinin önemsenmesi gerektiğini belirterek, “ Bugün Türkiye için  önemli bir yol ayrımında. Mali yapısıyla güçlü, eskiden gelen tedbirleriyle krize dayanıklı bir yapıya bu ekonomik yapıyı korursak büyüme rakamlarıyla Avrupa ve Dünya’da ilklerde yer alan ülkemiz daha da ileriye gidecektir” dedi.
Cari açığın Türkiye’nin başlıca sorunu olduğunu birçok platformda dile getirdiklerini belirten Başkan Aslan Korkmaz, “ Türkiye’nin ekonomik verilerine baktığınız zaman sürekli ileri giden ve ekonomik bir güç olma yolunda ilerlemeyi net bir şekilde görebilirsiniz. Ülkemizin dinamik ve yükselen gücüne Cari Açık engel olacak seviyelere gelmiş durumdaydı. Dünya’da yaşanacak krizlere daha dayanıklı olabilmemiz için cari açık düşürmemiz gerekli” şeklinde konuştu. MÜSİAD yıllardır dillendirdiği ancak çok önemsenmeyen cari açık sorunun bugün hükümet planına girmesinin önemsenmesi gerektiğini belirten Korkmaz, “ Orta Vadeli Plan çerçevesinde alınan mali tedbirlere baktığınız zaman hükümetin vergi gelirlerini koruma amaçlı tedbirler aldığını görmekteyiz. Bu plan cari açığa karşı devletin denge oluşturmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kademeli olarak 2014 yılında yüzde 7’lik cari açık hedefini önemsiyoruz” ifadesini kullandı. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, ÖTV vergilerinin bazı kalemlerde artırılmış olmasının, büyümenin motor gücü olan iç talepte daralma oluşturacağı bununda birçok sektörde daralmalara neden olabileceğini söyledi.
Ekonomimizin hızlı ve sağlam yapısı göze alındığında yüzde 7’lik büyüme beklentisinin ülke performansına bakılarak hiçte zor olmayacağını ifade eden Korkmaz, “Ülkemiz son dönemde yakaladığı büyüme performansı ile bu rakamlara ulaşmakta zorlanmayacaktır. Hatta bu rakamlarında ötesinde yüksek bir performans seviyesi yakalayarak daha yüksek oranlarda büyüme gerçekleştirebilecek güçtedir” dedi.
Yurt içinde yerli üretimin desteklenmesi ve vatandaşların yerli mallarını kullanmasının teşvik edilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Korkmaz, “ Vergi artırımları kadar üretime verilecek destek cari açığın önlenmesinde yapısal güç katacaktır. Bugün ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltması için, dışarıdan ithal ettiğimiz ürünleri Türkiye’de de üretilmesi sağlanmalıdır. Bunun için ithal edilen ürünlerin ülkemizde üretilmek için gerekli destekler verilmesi ve iş adamlarımız teşvik edilmelidir” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri