Acı üstüne acı

Terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen Uzman Çavuş Abdullah Şimşek'in naaşı gözyaşları içerisinde defnedildi. Bu acı üstüne 8 şehit haberi de Hakkari’den geldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek'in cenazesi Konya'ya getirildi. Şehidin cenazesi, Konya Havalimanı'nda Vali Muammer Erol, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, milletvekilleri ile askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı. Şehitle aynı uçakta gelen anne Gülsüm ve baba Veli Şimşek'in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Anne Şimşek, tekerlekli sandalyeye alınarak helikoptere götürüldü. Askerler tarafından uçaktan alınarak helikoptere taşınan şehit Şimşek'in naaşı, Beyşehir’e bağlı Gölyaka Mahallesi'ne götürüldü.

2,5 AY ÖNCE İZNE GELMİŞTİ

Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek’in Konya’nın Beyşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şimşek'in orman muhafaza memuru olan babası ve annesinin görev yaptığı Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Şimşek doğum yeri olan Beyşehir'e bağlı Gölyaka mahallesinde toprağa verilmek için getirildi. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından Gölyaka mahallesindeki baba Veli Şimşek'in evine ve evinin önündeki sokağa Türk bayrakları asıldı. Gölyaka Mahallesi Muhtarı Ömer Kurnaz, yaptığı açıklamada, şehit düşen askerin yeğeni olduğunu belirtirken, Nusaybin'de başından vurulduktan sonra ağır yaralı olarak Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldığını ardından GATA'ya sevk edildiğini söyledi. Şimşek'in bir hafta sonra şehadet haberinin geldiğini belirten Kurnaz, şöyle konuştu: "Tam bir hafta oldu, Allah'ın rahmetine kavuştu. Bekardı, bir kız kardeşi daha var. 6 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Esas görev yeri Bolu Komando Birliği ama gönderildiği Diyarbakır Sur'da çalıştıktan sonra Nusaybin'e gitti. Burada operasyonların başladığı günden bu yana görev yapıyordu. En son 2,5 ay önce buraya izine geldi, o zaman görüştük, operasyonlarla ilgili bir şey söylemiyordu, iyi olduğunu söylüyordu. Operasyon esnasında sisleme yapacakmış o anda başından vurulmuş, öyle diye duyduk."

Şimşek'in cenazesi ilk olarak helallik almak üzere baba ocağına getirildi. Yapılan duanın ardından cenaze tören alanına getirildi. Konya Müftüsü Ali Akpınar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlara alındı. Bu sırada terör örgütüne lanet okuyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Şehit Şimşek daha sonra gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mustafa Akış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, mülki ve askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

ACI ÜSTÜNE 8 ŞEHİT HABERİ DAHA

Konya’ya şehit ateşi düşmüş iken Hakkari'nin Çukurca ilçesinden bir acı haber daha geldi. Sabaha karşı 04.50 sıralarında kalabalık bir terörist grubu, Çığlı üs bölgesine saldırı düzenledi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 uzman çavuş ile 2 astsubay şehit oldu. 8 asker de yaralandı. Çatışmanın ardından bölgeye Kobra helikopterleri gönderildi. Saat 05.50 sıralarında, helikopterlerden biri Çukurca yakınlarında düştü.

Kazada 2 pilot üsteğmen de şehit oldu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada helikopterin teknik bir arıza nedeniyle düştüğü belirtildi.Çatışmaların devam ettiği bölgeye, destek için F-16 uçakları, taarruz helikopterleri ve takviye birlikler sevk edildi. TSK'nın yaptığı açıklamada, şu ana kadar 6 bölücü teröristin öldürüldüğü operasyonların sürdüğü bildirildi. Hakkari Çukurca'da çıkan çatışma ve sonrasında düşen helikopter nedeniyle 8 askerin şehit olduğunu Genelkurmay Başkanlığı duyurdu. Çatışmada 6 terörist de öldürüldü. Bölgede operasyonlar sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri