Acemiler İşbaşında, Kimi Kurban Keserken, Kimi Yardım Ederken Yaralandı

Kurban Bayramı'nda yüz binlerce vatandaş kurban kesme telaşına düştü. Kasaplar yoğun mesai yaparken kurbanlarını kendileri kesmek isteyen acemi kasaplar ise soluğu hastanede aldı. Bazı vatandaşlar ise kurban kesen komşularına yardım etmek...

Kurban Bayramı'nda yüz binlerce vatandaş kurban kesme telaşına düştü. Kasaplar yoğun mesai yaparken kurbanlarını kendileri kesmek isteyen acemi kasaplar ise soluğu hastanede aldı. Bazı vatandaşlar ise kurban kesen komşularına yardım etmek isterken el ve ayaklarını kesti. Hastanelerin acil servislerine koşan yaralılar ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Kurban Bayramı namazlarını kılan Bursalılar, ardından kurbanlarını kesmek için kolları sıvadı. Bir kısmı modern kesim alanlarını tercih ederken, bazıları ise kurbanını kendisi kesmek istedi. Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezlerinden acemi kasaplar ise yine hastanede nefes aldı. Yüzlerce acemi kasap kurban yerine kendini keserken, elleri ve ayakları bezlerle sarılı halde hastanenin yolunu tuttu. Kimisi kendi aracı ile hastaneye gelirken, bazılarını ise ambulanslar acillere yetiştirdi.

KİMİSİ YARDIM EDERKEN KİMİSİ KESERKEN YARALANDI

Saat 10.00 itibariyle birçok vatandaş el, parmak, yüz ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle hastanelere koştu. Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi ise acemi kasapların koştuğu ilk adreslerden oldu. Fevzi Karabulut isimli yaralı, "Koçu keserken bıçak bir anda parmağımı aldı. Ben değildim, yardım ediyordum. Parmağıma 5 adet dikiş attılar. " dedi. Bir başka yaralı ise "Elimi kestim, devamlı kesiyordum ama bu kez elimi kestim, kazara oldu" diye konuştu. Acil servisteki tedavilerinin ardından taburcu edilen acemi kasaplar şunları kaydetti: "Dalgınlıkta bir anda oldu. Boğanın boynuzu yaralardı. Durumumuz iyi. Bunlar da bayramın bir tadı."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri