“ab‘ye Vize Kısıtlamasının Kalkması Önemli Bir Sorunu Çözecek”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Bendevi Palandöken, “AB ülkelerine vize kısıtlamasının kalkması ile önemli bir sorun çözülecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Bendevi Palandöken, “AB ülkelerine vize kısıtlamasının kalkması ile önemli bir sorun çözülecek.” dedi.


Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyeti verilmesine ilişkin sürecin başlamasına yönelik müzakerelerde imza aşamasına gelinmesini memnuniyetle karşıladı. Palandöken, şu görüşleri dile getirdi:

“AB ile olan münasebetlerin düzelmesi esnaf ve sanatkarımıza gelecekte büyük bir katkı sağlayacaktır. 1996’da Gümrük Birliği süreci ile başlayan ve halen devam eden vize sorununun çözümü için atılan adımlar büyük önem taşıyor. Çünkü bugüne kadar Türk sanayicisi ile esnaf ve sanatkarların, işadamlarının ürettiği mallar Avrupa ülkelerine serbest bir şekilde giderken, malı satan ve üreten vize alamadığı sürece gidemiyordu. Yapılacak anlaşma ile artık vize kuyrukları kalkacak. Sürecin kısalması Türk sanayisinin önünü açar ve ticaret hızla artar. En önemlisi böylece Avrupa çok daha Türk müteşebbis ve girişimciden istifa edecek.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri