Ab'ye Girmek İsteyen Moldovalılar Stefan Çel Mare Meydanı'nı Doldurdu

Ülkelerinin Avrupa Birliği'ne üyeliğini destekleyen Moldovalılar, Stefan Çel Mare Meydanı'nda toplandı.

Ülkelerinin Avrupa Birliği'ne üyeliğini destekleyen Moldovalılar, Stefan Çel Mare Meydanı'nda toplandı. Moldovalı liderler, Avrupa Birliği'ne üyeliğin herkesin hayat standardını yükselteceği mesajını verdi.

Başkenti Kişinev'de bulunan meydanı dolduran yaklaşık 60 bin Moldovalı, Avrupa Birliği Hukümeti koalisyon ortaklarının konuşmalarını dinledi.

Liberal Demokrat Parti Moldova’nın Lideri, eski Başbakan Vladimir Filat, konuşmasında en iyisini tercih ederek Avrupalı olmak istediklerinin altını çizdi. Filat, Avrupalılara, "Biz sizi istiyoruz ve seviyoruz." şeklinde seslendi.

Avrupa Birliği'ne girmenin diğer ülkelerden kopma manasına gelmediğini savunan Demokratik Parti Lideri Marian Lupu ise "Komşularımız ile ilişkilerimiz her zaman iyi olacaktır." ifadelerini kullandı. Lupu, Avrupa Birliği ile yatırım, insan hakları, kanunlara riayetin artacağını savundu.

Liberal Parti’den ayrılan reformcu grup Lideri Ion Hadırca, "Kaderimize yaklaşıyoruz. Avrupa Birliği yolundaki ilerleme, ambargo ve bir kaç davul sesi ile önlemez.'' dedi.

Ana muhalafet partisi Komünist Parti geçtiğimiz ay, Avrupa Koalisyon Hükümeti hakkında iki gensoru önergesi vermişti.

Öte yandan, Rusya tarafından şarap ürünlerine ambargo uygulanan Moldova, soruna henüz çözüm üretemedi. Başbakan Yuriy Leanca, konuyu 20 Kasım'da Dmitriy Medvedev ile görüşecek.

Miting, şarkılar ve halk dansları ile son buldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri