Abonelik Sözleşmesi Olmadan Açılan Abonelikler Takipte

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bayiler tarafından işletmecilere gönderilecek abonelik sözleşmelerinin işletmecilere ulaşması için gerekli olan makul sürenin azami 60 gün olarak belirlendiğini duyurdu. Kurum, abonelik sözleşmesi...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bayiler tarafından işletmecilere gönderilecek abonelik sözleşmelerinin işletmecilere ulaşması için gerekli olan makul sürenin azami 60 gün olarak belirlendiğini duyurdu. Kurum, abonelik sözleşmesi yapılmadan mobil telefon hattı olup olmadığının ise denetleneceğini açıkladı.

BTK Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı rapor doğrultusunda alınan kararla, abone sözleşmesi yapılmadan açılan mobil telefon hattı olup olmadığı denetlenecek. BTK’dan yapılan açıklamada, "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 4 ve 6’ncı maddeleri, Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 15 inci maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri kapsamında; bayiler tarafından işletmecilere gönderilecek abonelik sözleşmelerinin işletmecilere ulaşması için gerekli olan makul sürenin azami 60 gün olarak belirlendi. İşbu kurul kararının yayımı sonrasında mobil işletmeciler tarafından abonelik sözleşmesi olmaksızın hizmet sunulan mobil telefon hatların olup olmadığının denetlenmesi ve tespiti halinde bu hatların başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilerek konuya ilişkin BTK’ya 2015 yılı Ocak ve Temmuz aylarında bilgi verilmesi gerekiyor." denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri