Ablasının böbreğiyle hayat buldu

Baş ağrısı şikayetiyle gittiği doktordan böbrek nakliyle döndü. Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Tuncay Yarım, şimdi uzun bir seyahate çıkmayı planlıyor
Konya’da yaşayan 40 yaşındaki 3 çocuk babası Tuncay Yarım, 18 ay önce şiddetli baş ağrısı nedeniyle doktora başvurdu. Baş ağrılarına neden olan hipertansiyon sorunundan da habersizdi. Kontrolsüz tansiyon yüksekliğinin neden olduğu böbrek yetmezliği, yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Tuncay Yarım için iki seçenek vardı: İlaç tedavilerinden sonra böbrek nakli ile hayata dönecekti ya da diyalize bağlı yaşamak zorunda kalacaktı. 14 ay diyalizle yaşayan Yarım’a, eşi Fadime Yarım böbreğini vermeye hazırdı ancak kan uyumu gerçekleşmeyince bu mümkün olmadı. Tuncay Yarım’ı sağlığına kavuşturan böbreği, ablası Ayşe Özoğlu verdi.
Memorial Hizmet Hastanesi Böbrek Nakli Bölümü’nden Op. Dr. Mert Altınel ve Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Bölümü’nden Op. Dr. Burak Koçak tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, ablasının böbreği Tuncay Yarım’a nakledildi. Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Tuncay Yarım, şimdi uzun bir seyahate çıkmayı planlıyor.
Diyalize girdiği 14 ayda çok zor günler geçirdiğini dile getiren Tuncay Yarım, hastalığı sırasında ailesinin desteğinin, kendisini yaşama bağladığını söyledi. Organ nakli ile yepyeni bir yaşama kavuştuğunu da ifade eden Yarım, “Ablam önce böbreğini kardeşime vermek istedi ama kanları uyuşmadı. 14 ay önce hastalığım ortaya çıkınca, ablam bu kez böbreğini bana vermek istediğini söyledi. Kanımızın birbiri ile uyumlu olduğu tespit edildi. Sonuçta o da evli ve çocukları var. Eniştem de ablamı hep destekledi. Onlara minnettarım” dedi.
Konya Meram Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde tedavim devam ederken ablamın bana böbreğini vereceği netleşince doktorlarımız bizi İstanbul’a, Memorial Şişli Hastanesi Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Aydın Türkmen hocamıza yönlendirdi. Ameliyatımı, Memorial Hizmet Hastanesi’nde Op. Dr. Mert Altınel ve Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden Op. Dr. Burak Koçak gerçekleştirdi. Hocalarımız sayesinde şimdi çok iyiyiz, sağlığımıza kavuştuk. Memorial Hizmet Hastanesi’nde aldığım hizmetten çok memnun kaldım. Konya’dan otobüse bindirip, İstanbul’a gelmemize yardımcı oldular. İstanbul’dan bizi alıp hastaneye getirdiler ve otelde konaklamamızı sağladılar” dedi.
Hastalığı nedeniyle seyahat edemeyen Tuncay Yarım, uzun bir seyahate çıkmak için gün sayıyor: “Diyalize bağlı bir yaşam sürdüğüm için seyahat imkanım olmamıştı. Gittiğim yerde, diyaliz saatine göre hareket etmek zorunda kalıyordum. Günde 4 kez, her 6 saatte bir diyalize girmek zorundaydım. Yeniden doğmuş gibiyim. Şu an tek isteğim, ablam ve eşimle birlikte seyahate çıkmak.”
Memorial Hizmet Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi’nden Op. Dr. Mert Altınel, Tuncay Yarım’ın sağlık durumu hakkında şunları söyledi: “Tuncay Bey’in ameliyatı da son derece iyi geçti. Şu anda böbrek fonksiyonları normal bugün evine taburcu ediyoruz. Bu yaz onun için güzel geçecek. Rahatlıkla su içebilecek, sıvı kısıtlaması olmayacak. Seyahate çıkmasının önünde de herhangi bir engel yok.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri