ABD'ye özendi: Darısı başımıza

Başnbakan Erdoğan Endonezya gezisinde gündemi değerlendirdi.

Bizler 4 yıllık bir çalışma arkadaşlığı dönemi itibarıyla tanıdığımız bildiğimiz ve müşterek dünya siyasetinde çalışmamızın olduğu süreci yaşadık. Sadece dünya siyasetinde değil, bölgemizde de yoğun çalışmalarımız oldu. Stratejik ortaklığımız Sayın Obama ile model ortaklığa tırmandırdığımız bir dönemi yaşadık. Ben de şahsım ülkem adına kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum

DARISI BAŞIMIZA

Kendisine tebrik telgrafı gönderdik. Özellikle ikisilinin de yürüttüğü seçim çalışması çok başarılıydı. İkilinin tartışmalardaki üslupları çok iyiydi. Darısı başımıza diyoruz.

Obama'nın artık mavi kırmızı eyaletler yok sadece ABD var açıklaması çok önemliydi. Kucaklama mesajıydı bu. Romney'in her şey Amerika için demesi bu da çok önemliydi.

Türkiye ABD ilişkilerinde çok daha isabetli işlere devam edeceğiz. Kendilerinin seçim yorgunluğu vardır. Syaın Obama'nın 2008 yılında aldığı ol yüzde 53'tü. O zaman tabi rakibi de yüzde 50 gibi bir oy almıştı. Delege sayıları o zaman 365 iken şimdi ise 303 delegede. Fakat Romney'e baktığımızda yüzde 48 oy almış, 206 delege sayısında.

FÜZE ALMAYACAĞIZ

Para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri