Abdurrahim Albayrak: Dortmund Maçında Yaşananlarda Emniyet Zaafiyeti Var

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund’da Borussia Dortmund ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylardan Alman polisini sorumlu tuttu.Sarı kırmızılı kulübün İtalyan...

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund’da Borussia Dortmund ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylardan Alman polisini sorumlu tuttu.

Sarı kırmızılı kulübün İtalyan teknik patronu Cesare Prandelli ve Ali Dürüst ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Albayrak, Almanya'da yaşanan olaylardan dolayı Türkiye ve Galatasaray’ın ciddi şekilde yara aldığını ifade etti. Albayrak, "Taraftarlarımız bizi her yerde destekledikleri için teşekkür ediyorum. O günkü maçta bu olayları çıkanların Galatasaraylı olduklarına inanmak istemiyorum. Olayları çıkaranlar İstanbul’dan giden taraftarlar değildi. Olayları yatıştırmak için tribünlere koşup gittim. Almanya gibi bir ülkede maçtan önceki güvenlik kontrolünden sopalar tüpler nasıl geçti. Açıkçası şaşkınlık oluşturuyor. Bu maçta emniyet zaafiyeti vardı. Bu olaylar Alman polisinin dikkatsizliğinden kaynaklandı. Daha önceden uyarmamıza rağmen böyle bir olay oldu. Hepimiz çok üzgünüz." dedi.

Borussia Dortmund-Galatasaray maçının devre arasında futbolculara ciddi bir saldırı olduğunu da açıklayan Başkan Yardımcısı, "Maçın devre arasında oyuncularımıza ciddi bir saldırı oldu. Onların güvenlikleri tarafından futbolcularımıza laflar söylendi. UEFA da onları not aldı. Biz ikinci golü yediğimiz anda futbolcularımız taraftarlarımızı yatıştırmaya gitti. Puan alabileceğimiz maçta kendi taraftarlarımız bizi üzdü." diye konuştu.

Sportif A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst de yaptığı açıklamada, "Dortmund maçında istenmeyen olaylar yaşandı. Biz dün akşam itibari ile savunmamızı gönderdik. Savunmada organize taraftar götürülmediği, maç sabahı yapılan toplantıda tedbir alınması gerektiğini, bir takım duyumlar aldığımızı söyledik. Kapsamlı bir savunma yaptık. UEFA’nın vereceği kararı bekliyoruz. Bu olaylar takıma zarar veriyor. İnşallah bizi üzmeyecek bir cezayla karşılaşırız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri