Abdullah Gül ve Kılıçdaroğlu görüşmesinin detayları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Köşk'e çıktı. Kılıçdaroğlu, hükümeti Cumhurbaşkanı'na şikayet etti

Çözüm görüşmeleri başlarken 'Hükümete yeni bir kredi daha veriyoruz' diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün çıktığı Köşk'te Abdullah Gül'e hükümeti şikayet etti.

 

"İMRALI SÜRECİ İÇİN MGK KARARI VAR MI"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün Çankaya Köşkü'nde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. 45 dakikalık görüşmede Kılıçdaroğlu'nun "İmralı süreci için MGK kararı var mı" sorusu yanıtsız kaldı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin binlerce yıllık birikimle zenginleşmiş aklı ve milletin derin irfanını acilen devreye sokmak mecburiyetindeyiz. Bu amaçla ziyaret ettim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, "Devlet aklını devreye sokun. MİT üzerinden yürütülen yeni İmralı sürecine müdahale edin" isteği geldi.

Hürriyet'ten Onur Konuralp'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Gül'e "Milli Güvenlik Kurulu (MGK), MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a Öcalan ile görüşmesi yönünde yetki verdi mi?" sorusunu yöneltti. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, Kılıçdaroğlu'nun sorusuna yanıt vermedi. Gül'ün "Evet ya da hayır" demeyerek sessiz kalması dikkat çekti.

'İVEDİ' RANDEVU

Kılıçdaroğlu, dün saat 15.00'te randevu talebinde bulundu. Bir saat sonra Gül, "Saat 17.30'da bekliyorum" mesajı gönderdi. Gül'ün "ivedi" olarak verdiği randevu da Ankara kulislerini hareketlendirdi. Gül ile Kılıçdaroğlu'nun 45 dakika süren sürpriz buluşmasının ana gündem maddesini "İmralı süreci ve yeni anayasa" tartışmaları oluşturdu.

SÜREÇ HUKUK DIŞIDIR

Kılıçdaroğlu Gül ile görüşmesinde, "Hükümet tarafından bilgilendirilmediğimiz bir süreç yaşıyoruz. Üstelik izlenen yöntem de hukuk dışıdır. MİT üzerinden yürütülen sürecin hukuksal bir karşılığı yoktur. MGK'nın da başkanı olarak ivedi olarak sürece müdahale etmelisiniz" çerçevesinde bir değerlendirme yaptı.

TBMM'DEN KAÇIRILIYOR

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi olarak süreci izleyerek geçirmemelisiniz. Kürt sorununun çözümünü hepimiz istiyoruz. TBMM'nin aktif rol oynaması gereken bir süreçte, Başbakan 'Bana güvenin' söylemiyle süreci yürütmeye çalışıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde benzer sorunlar 'ben yaptım oldu' anlayışıyla çözülmedi. Devlet başkanlarının, ülke meclislerinin, iktidarın, muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle yürütülen süreçlerin aksine Türkiye'de sorun TBMM'den kaçırılıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, Hükümetin medyaya yönelik baskı uyguladığını ve bunun rejimi tehlikeye düşürecek seviyeye geldiğini de savundu.

HERKES GÖREVİNİ YAPMALI

Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı: "Millet kaygı içinde. Bu kritik dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine karşı görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeliyiz. Böyle bir dönemde sorumluluklarını ihmal edenler, tarihe hesap veremezler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin binlerce yıllık birikimle zenginleşmiş aklı ve milletin derin irfanını acilen ve yeniden devreye sokmak mecburiyetindeyiz." Kılıçdaroğlu, "Ayrıntılar konusunda bilgi vermek Cumhurbaşkanı'nın takdirlerindedir" diyerek soru almadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri