Abdullah Gül çatı aday olur mu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal,CNNTürk televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı.

"OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların milletvekillerinin önüne son anda geldiği" iddiası ve hatta CHP'lilerin de "O yüzden kimi zaman AK Parti'lilerden çok farklı açıklamalar oluyor." dediği belirtilerek, "Bu KHK'lar milletvekillerini bir noktadan sonra rahatsız etmeye başlamayacak mı?" sorusuna karşılık Ünal, bu konuda milletvekillerinin düzenli ve sistematik olarak bilgilendirildiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "20 Temmuz bir sivil darbedir." ifadesini anımsatan Ünal, "Allah aşkına sen 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe', 20 Temmuz'a 'sivil darbe' diyeceksin. Anayasa'nın amir hükmü, Meclis İçtüzüğü'ne uygun, diğer siyasi partilerle görüşerek alınmış bir OHAL kararını nasıl bu şekilde değerlendirebiliriz?" değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

"Bazı KHK'lar Meclis'te görüşülseydi, başka KHK'lar da başka düzenlemeler şeklinde gerçekleştirilseydi." konusunun tartışılabileceğini aktaran Ünal, fakat bu tartışma üzerinden "Türkiye felaketin eşiğine gelmiş." gibi bir dil ve söylem oluşturmanın hukuki açıdan doğru olmadığını dile getirdi.

"BİR AK PARTİLİ BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ"

Ünal, "Muhalefet ortak aday olarak Abdullah Gül'ü çıkarır gibi bir endişeniz var mı?" sorusuna, "Öyle görmüyorum. Yani tabii ki siyaset geleceğe dönük farklı perspektifler, öngörüler, senaryolar ve bunların ihtimalleri üzerinde çalışmaktır ama biz Sayın Abdullah Gül'ün muhalefetin çatı adayı olacağını düşünmüyoruz çünkü onu bir AK Parti'li olarak görüyoruz." cevabını verdi.

"Yapma bize bunu yani diyorsunuz." denilmesi üzerine Ünal, "(Yapma bize böyle) demiyoruz, 'Bir AK Parti'li böyle bir şey yapmaz' diyoruz." ifadesini kullandı. Bu konuda bir yönelim veya Gül'ün ortaya koyduğu bir iradenin söz konusu olmadığına dikkati çeken Ünal, "O yüzden çarşıdaki ete soğan doğramak pek de doğru bir şey olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

"SANKİ AK PARTİ YARGIYA, ÜNİVERSİTELERE, MEDYAYA TALİMAT VERİYOR..."

Bütün siyasi faturaların hesabının AK Parti'ye çıkarıldığını kaydeden Ünal, "Birileri sistematik olarak sanki 'AK Parti yargıya talimat veriyor. AK Parti üniversitelere talimat veriyor. AK Parti medyaya talimat veriyor' gibi bir algı oluşturuyor." diye konuştu.

"AK PARTİ İLE MHP İTTİFAKI DOĞAL BİR İTTİFAK"

AK Parti ile MHP'nin ittifak yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Ünal, uyum yasaları için komisyon kurduklarını ve çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İttifak konusu o komisyonların yaptığı çalışmaların bir parçası. Biz bir şeyi konuşmak yerine o şeyle ilgili teknik çalışma tamamlanmadan da kamuoyu ile bunu paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. İttifak konusunda da söylediğimiz şey şudur: 15 Temmuz'dan sonra bütün yerli ve milli unsurlar bir doğal ittifak oluşturdular. Bizim birliğimiz, bekamız, bütünlüğümüz, güvenliğimiz, millet, vatan, devlet ve bunların bekası konusunda zaten siyasi görüşlerine bakılmaksızın yerli ve milli unsurların doğal ittifakı var. Milliyetçi Hareket Partisi de yerli ve milli unsurların önemli ve büyük bir parçası. Bu ittifak doğal bir ittifak ama seçim ittifakı dediğiniz konu teknik bir konu. Yani ilgili siyasi partiler ve yetkili kurullarınca konuşulması gereken bir konu. Bundan sonra da karşılıklı siyasi partilerin konuşması gereken bir konu. Bunun siyasi söylem malzemesi olarak da siyasetin gündeminde yer almasını biz doğru bulmuyoruz. İttifak konusunu her gün her gün konuşmuyor olmamız, bizim ittifakla ilgili teknik bir çalışma yapmıyor olduğumuz anlamına gelmiyor."

 

 

 

MHP ile AK Parti'nin hangi konularda ittifak içinde olduklarının son derece açık olduğunu dile getiren Ünal, ülkenin bekası, güvenliği için bütün siyasi partilerin ittifak yapması gerektiğine işaret etti.

"BÜYÜK ZAMLAR GELMİYOR"

Mahir Ünal, "Büyük zamlar geliyor mu?" sorusuna, "Büyük zamlar gelmiyor. Gerekli düzenlemeler açıkçası yapılıyor ama şunu söyleyebilirim, 2018 yılı 2017'den daha güzel olacak; bundan emin olabilirsiniz." yanıtını verdi.

"ERKEN SEÇİM YOK, KESİN VE NET"

"Erken seçim olur mu?" sorusu ilişkin ise Ünal, "Hayır, gündemimizde yok. Biz bütün seçimleri kendi tarihinde yapacağız. Erken seçim yok, kesin ve net." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri