Abdullah Gül Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi)zirve toplantısına katılmak amacıyla Azerbaycan'ın tatil beldesi Gebele'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi)zirve toplantısına katılmak amacıyla Azerbaycan'ın tatil beldesi Gebele'ye geldi. Gebele Havalimanında Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun tarafından karşılanan Gül'e Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali

YILDIRIM VE ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR EŞLİK EDİYOR.
Türk Konseyi 3. Zirvesi, konseye üye ülkeler olan Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan cumhurbaşkanılarının da katılımıyla iki gün sürecek. Konsey toplantısının ilk günü yarın üye ülkelerin dışişleri bakanlarının toplantısı yapılacak. Dışişleri bakanlarının uzlaşı sağladıkları konular toplantısının da gündemini belirleyecek.
Türk Konseyi, Türk dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı işbirliğini teşvik amacıyla, 1992 yılından beri toplanan "Türkçe Konuşan Devletler Devlet Başkanları Zirveleri" sürecinin uzantısı olarak 2009 yılında kuruldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri