Abdullah Avcı'dan derbi olaylarına tepki

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçen hafta futbol alanlarında yaşanan şiddet olayları nedeniyle üzüntü duyduklarını söyledi.

"Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş ilk defa mı oynuyorlar, son defa mı oynuyorlar? Bu oyuna saygı göstermek lazım" diye konuşan Avcı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki saha olaylara dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bu oyuna saygı göstermek lazım. Bu oyunun güzelliğini göstermek lazım. Hakikaten üzülüyoruz. Bunun bu hale gelmesinde, yöneticilerin verdiği mesajlar, basının yanlış algılaması, yönlendirmesi ve bunun içinde rol alan oyuncular önemli. Biz gençliğimizde sadece birbirimizi kızdırırdık. Şimdi olay çok farklı boyuta gitti. İnanın üzülüyoruz. Benim de çocuklarım var. Ben de eleştirildiğim zaman çocuklarıma, 'okulda dikkat edin' diyorum. Çünkü algı çok farklı oluşabiliyor. Lütfen siz de bugünden itibaren başlayarak bunun bir oyun olduğunu hiçbir zaman unutmayın." 

Bir soru üzerine Türk futbolunun sorununun A Milli Takım olmadığını ifade eden Avcı, eğitimle ilgili problemler bulunduğunu, A takım havuzunu genişletmek için altyapıya belli bir standardın getirilmesi gerektiğini anlattı.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri