Abdulhamit Kutalmış Özcan: Bir Geçim Meselesi

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Abdulhamit Kutalmış Özcan 

Bir Geçim Meselesi

 Kıymetli okurlar,

İktidarı-muhalefeti seçimi konuşadursun, biz bu hafta geçimi konuşacağız. Türkiye kişi başına düşen milli gelirde neredeyse 15 sene önceki haline geri gelmiş durumda. 2002 krizinin çözümü olarak gelmiş iktidar ise mevcut süreçte çözümsüz kalmış gibi görünüyor. Bağımsız olması ile bilinen Merkez Bankası başkanlarını ardı ardına değiştirerek çözüm değil esasen kur yangınına benzin döküyor. Asgari ücret 345 dolar seviyesine inmiş durumda.

Asrın projesi olarak sunulan Kanal İstanbul Projesine olan ısrar, vatandaşın çektiği sıkıntıları görmezden geldirebiliyor gibi görünüyor. Nedir bu proje, tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelere uygun mu, getirisi nedir, götürüsü nedir kimse bilmiyor. Bir tarafta şuursuzca alkışlayanlar, bir tarafta aynı şekilde karşı duranlar. Vatandaş ise kanaldan ondan bundan geçmiş enflasyon ile boğuşuyor. Resmi rakamlar %14 dese de bağımsız araştırmalar tüketici enflasyonunun %40lara vardığını öngörüyor.

Pandemi hız kesmeden devam ediyor. Yetersiz önlemlerle de yakın bir zamanda bitmesini kimse beklemiyor. 1 yıldır kapalı olan restoranlar, kafeler, spor salonları… sahipleri-çalışanları meteliğe kurşun atarken, hükümet aman yan yana köfte-ekmek yemeyin hasta olursunuz derken kongre salonlarını ağzına kadar doldurmakla meşgul gibi. Sadece pandemi döneminde temelli kapanan işletme sayısı 100.000 rakamını geçmiş durumda.

 

Çözüm ise bizce eğitim-üretim-adalet üçlüsündedir;

Düşünmeyen sorgulamayan ezcümle eğitimsiz ferdin,

Yalnızca tüketen, krediye bağımlı ve katma değer üretmeyen ferdin

Kişilere, kurumlara bağımlı adaletin

yukarıda bahsi geçen sorunlara çözümü olmadığı aşikardır. Bu konularda vaatlerde kalmayan acil reformlar gereklidir. Biz Büyük Birlik Partisi olarak geçinmeye çalışan, eğitimde fırsat eşitsizliği ile muhatap, üretmek isteyip üretemeyen vatandaşın dilimiz döndüğünce sesi olmaya devam edeceğiz. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, esen kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri