Abdulhamit Kutalmış Özcan: Beyaz Adam, Kavruk Anadolu

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Abdulhamit Kutalmış Özcan

Beyaz Adam, Kavruk Anadolu

Beyaz adam Annesi toprağa ve kardeşi olan gökyüzüne, alıp satılacak, yağmalanacak bir şey gözüyle bakar.

Onun bu ihtirasıdır ki, toprakları çölleştirecek ve her şeyi yiyip bitirecektir.

Beyaz adamın kurduğu kentlerde huzur ve barış yoktur.

Bu kentlerde bir çiçeğin taç yapraklarını açarken çıkardığı tatlı sesler ve bir kelebeğin kanat çırpınışları duyulamaz.

Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu, son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde anlayacak...

Merhaba sevgili okurlar. Benim de çok sevdiğim Hepinizin bildiği çok meşhur kızılderili atasözü bundan 200 yıl kadar evvelden günümüze ışık tutuyor resmen. Doğal güzellikleri sistematik bir şekilde tahrif edilen güzel ülkemiz, gerek küresel gerek bölgesel iklim krizlerinin de merkezi olmaya başlamıştır.

Susuzluk, kuraklık, kıtlık, iklim sorunu yıllardır dillere pelesenk olmuş kimsenin ciddiye almadığı korkunç bir gerçek olarak 2021 yılında Konya çiftçisinin geldiği son noktada bütün dehşetini ortaya sermiştir.

Anadolu çiftçisi ekinleri biçmek yerine susuzluktan kaynaklı verimsizlik sebebiyle sürülerini tarlalara katmış, biçerdöverler görmemiz gereken şu mevsimde tarlalarda koyunlar görüyoruz.

Peki bu noktada devlet büyükleri beyaz adamlar ne yapmakta? Ekolojik olarak mahvettikleri ve müsilajdan nefes alamayan Marmara denizini tamamen öldürmek ve tabutuna son çiviyi çakmak adına Kanal İstanbul aşkıyla bütün bu sorunları görmezden gelmektedirler.

Tahıl ambarında tahıl bitmemişken, gerçekten beyaz adam (hükümet yetkilileri) kanalın yenilen bir şey olduğunu göremezler mi ?

Bu gidişle gelecek nesillere yandaşları zengin etmiş ancak karın doyurmayan betonlar ve çölleşmiş bir Anadolu bırakacağız. Gerçek bu kadar kapımızdayken hala bunu görmezden gelmenin hiç bir akli izahı yoktur.

Peki ne yapmalı:

⁃ Partimizin en acil ve önlemli müdahalelerden gördüğü Kalkınan Anadolu Projesini (KAP) harekete geçirmek. Koca bir kente ikinci bir boğaz ve kanallar yapılacak maliyetin belki çok daha azına orta kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu akarsularını getirmek inanın zor değil. Belki kanal ihaleleri kadar şirketlerin ve Katarlı dostlarımızın ilgisini çekmese de bizi abartısız bir açlıktan kurtaracak olan başlıca müdahalelerden olacaktır.

Bu ülkenin gençleri, kurutulan nehirlerden, otel yapılan ormanlardan, rant yuvasına çevrilen doğal güzelliklerden, sit alanlarından , Kaz dağlarından, Salda gölünden, kuruyan Anadolu’dan haberdarlar. Beyaz adamlara duyurulur.

Bu arada, Yaklaşan Baro seçimlerinin bütün meslektaşlarıma hayırlar getirilmesini diliyorum. Şunu unutmamak gerekir ki her yerde olmasını istediğimiz gibi dinamizm ve gelişme, ancak değişim ve taze kan ile olur. Bütün adaylara başarılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri