ABD'liler evlerine kapandı

Sandy kasırganın şiddetli bir şekilde etkili olmasının beklendiği ABDde insanlar alışveriş merkezlerine akın ediyor.

Yetkililerin yiyecek stoku yapılması uyarısı, neredeyse tüm marketlerde özellikle ekmek reyonlarının boşalmasına yol açtı.

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olması beklenen kasırga öncesi vatandaşlar son hazırlıklarını yapıyor. Yaklaşık bir hafta sürebileceği ifade edilen fırtına için yetkililer en kötü senaryoya hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor.

Pazartesi günü erken saatlerde ABD'nin Doğu kıyılarını vurmaya başlaması beklenen Sandy kasırgası nedeniyle başta  New York, New Jersey, Washington DC, Virginia, Maryland, Pennsylvania, North Carolina, Massachusestts olmak üzere, tüm doğu eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edildi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu, gelişimini meteoroloji verilerine göre sürdürmesi durumunda tarihin en şiddetli kasırgası olması beklenen Sandy kasırgasından etkilenebilecek Türk vatandaşlarının acil bir durum karşısında ulaşabilmeleri için 'Kriz Çağrı Merkezi' oluşturulduğunu açıkladı. Gerek duyulması halinde Dışişleri Bakanlığı Çağrı Merkezinin de aranabileceği bildirilen açıklamada, 'Kasırga süresince vatandaşlarımızın yerel makamların uyarılarını göz önünde bulundurmaları ve gereken önlemleri almaları önem arz etmektedir' sözlerine yer verildi. 

400 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLEBİLİR

New York Belediyesi, yerel saatle Pazar akşamı 7'den başlayarak tüm toplu taşıma araçlarının seferden alıkonulacağını açıkladı. New York'ta kıyı bölgelerinde oturan yaklaşık 400 bin kişinin tahliye edilebileceğini de belirten belediye yetkilileri, elektrik ve su kesintilerine karşı da önlem alınması, yiyecek ve içecek stoku yapılması çağrısında bulundu. Meteorolojik verilere göre, Sandy kasırgasının hızının saatte 160 kilometreyi bulması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri