Abd'li Heyet 'Basın Özgürlüğünü' Basın Önünde Konuşmak İstemedi

Amerikan düşünce kuruluşu Freedom House Başkanı David J. Kramer ve heyeti, ‘basın özgürlüğü’ konusunu basın mensuplarının yanında konuşmak istemedi.

Amerikan düşünce kuruluşu Freedom House Başkanı David J. Kramer ve heyeti, ‘basın özgürlüğü’ konusunu basın mensuplarının yanında konuşmak istemedi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, heyetin talebi üzerine, ‘‘Bu, bizdeki basın özgürlüğün geldiği noktayı gösterir. Basın özgürlüğünü konuşmaya gelmişler, basın önünde konuşmak istemiyorlar.” ifadesini kullandı.

ABD’li heyet, Bakan Egemen Bağış’ı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nde (Ulusal Ajans) ziyaret etti. Saat 11.00’de gerçekleşen görüşme esnasında düşünce kuruluşu Başkanı Kramer, beraberlerinde getirdikleri iki uzmanla Türkiye’deki basın ve fikir özgürlüğünü yerinde inceleyeceklerini ifade ederek, Türkiye’yi konumundan dolayı çok önemli bir ülke olarak gördüklerini söyledi. Kramer, ardından Bağış’a dönerek, “Şu anda isteyeceğimin tezatlık teşkil edeceğinin farkındayım. Rica etsem görüşmemizin bundan sonraki kısmını kameralar kapalı olarak devam edebilir miyiz?” isteğini iletti.

Bağış’ın da bunun üzerine söylediği, ‘‘Bu, bizdeki basın özgürlüğünün geldiği noktayı gösterir’’ sözler gülüşmelere neden oldu. Gazetecilere soruları olup olmadığını soran Bağış, cevap gelmeyince de “Basın özgürlüğünü konuşmaya gelmişler, basın önünde konuşmak istemiyorlar.” diyerek, gazetecilerden salon dışına çıkmasını rica etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri