Abd'li Diplomat Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Konuk Müsteşar, Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar ile görüştü.     James Turner, ziyaretin başlangıcında...

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Konuk Müsteşar, Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar ile görüştü.

    James Turner, ziyaretin başlangıcında Türkçe konuştu. Resmi olarak ilk kez Kayseri'ye geldiğini; ancak 1981 yılında bir kez ziyaret ettiğini ifade eden Turner, şehrin çok değişmiş olduğunu söyledi.

    Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar, konukları Kayseri'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Kayseri tarihinden söz eden ve bu toprakların genlerinde ticaret olduğunu söyleyen Çolakbayraktar, "Ancak sadece ticaret şehri değiliz. Kayseri'nin pek çok özelliği var." dedi. Konuşmasında Erciyes projesinden de bahseden Ahmet Çolakbayraktar, Erciyes Master Planı'nın Kayseri'yi kış turizminde merkez yapmak üzere yürütülen bir proje olduğunu söyledi.

    Amerikalı Müsteşar James Turner da 2002'den bu yana Türkiye ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve aynı sürede Amerika ile ilişkilerin de yine 2 kat büyüdüğünü belirtti. Kayseri'nin önemli bir kent olduğunu da ifade eden Turner, Kayseri'ye gelme sebebinin Amerikan firmalarıyla işbirliği alanlarını görmek olduğunu söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri