'Abdestinden Kuşkusu Olmayanların Bu Tür Şeylere Tevessülleri Doğru Değil'

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, basın ne kadar özgür ve hür olursa bir ülkenin özgürlüğü ve hür olmasının da o oranda değerlendirileceğini belirtti. Özkes, "Basında birilerini öne çıkarıp birilerini gerilerde gözardı ederek...

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, basın ne kadar özgür ve hür olursa bir ülkenin özgürlüğü ve hür olmasının da o oranda değerlendirileceğini belirtti. Özkes, "Basında birilerini öne çıkarıp birilerini gerilerde gözardı ederek kapıları kapatmak doğru değil. Kendine özgüveni olan, kuşkusu olmayan; kendi ifadeleriyle abdestinden kuşkusu olmayanların bu tür şeylere tevessülleri doğru değildir." dedi.

'İŞÇİ ÖLÜMLERİN ARKASINDA İKTİDARIN DOYMAK BİLMEYEN FITRATI VAR'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özkes, sözlerine eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i rahmetle anarak başladı. Ortadoğu'nun ve Anadolu'nun kanlı mezhep kavgalarına sürüklenmek istendiği zamanda inadına barış ve kardeşliğin tesisi için herkese çağrıda bulunan Özkes, "Ermenek'teki maden ocağında hala 18 işçiye ulaşılamadı. Zonguldak ve Soma maden ocağı facialarında söylenen 'kader' ve 'bu işin fıtratında var' gibi sözleri bu defa duymadık. Sanırım iktidar, Avrupa'daki işçilerle Türkiye'deki işçilerin kaderlerini yazan Allah'ın aynı Allah olduğunu nihayet anladı. Türkiye'deki işçilerin ölümlerinin arkasında iktidarın doymak bilmeyen fıtratı olduğu bir gerçektir." diye konuştu.

Peygamber mesleği "imam" rolündeki "Kertenkele" dizisinin din görevlilerini incitmekte olduğunu belirten Özkes, şöyle devam etti: "Sürüngen bir yaratık olan kertenkele ismiyle imam rolü asla yakışmıyor. Hiçbir kişiye yakışmayan hırsızlık ve yolsuzluğun imam rolüyle işlenmesi kabul edilemez."

'10 KASIM'DA ATATÜRK, SİLAH ARKADAŞLARI VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD OKUNACAK'

Cumhuriyet Halk Partililer tarafından birkaç yıldır 10 Kasım'larda ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günlerinde camilerde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitler için mevlid-i şerif okutulduğunu hatırlatan Özkes, "Bu yıl da 10 Kasım Pazartesi günü öğle namazından sonra Fatih ilçesi Eminönü Yeni Camii'nde ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için mevlid okutacağım. Üsküdar ve Beyoğlu Müftüsü iken 10 Kasım'larda müftülük olarak Atatürk ve silah arkadaşları için mevlid programı düzenlerdim. Atatürk'ün radyolardan naklen ilk defa mevlid okuttuğunu ve her yıl Çanakkale şehitleri için mevlid okuttuğunu biliyoruz. 10 Kasım'da mevlid okutarak Atatürk'ün ruhunu şad etmek istiyorum. Maalesef son yıllarda 10 Kasım'larda, 29 Ekim'lerde, 18 Mart'larda, 30 Ağustos'larda camilerde adeta Atatürk anılmaz hale gelmiştir. 10 Kasım'larda ulu önderimizi rahmetle ve minnetle anmaya devam edeceğiz. 18 Mart'larda Çanakkale şehitlerini de rahmetle ve minnetle anmaya devam edeceğiz. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Fatih İlçesi Eminönü Yeni Camii'nde öğle namazından sonra okutacağım mevlide İstanbulluları ve tüm halkımızı davet ediyorum. Zira Atatürk 76 milyonun ortak manevi değeridir. Bugün camilerimizde ezan okunuyorsa ve özgür olarak ibadetlerimizi yapabiliyor isek bunu önce Allah'a sonra Atatürk'e borçluyuz. Bu itibarla herkesi 10 Kasım'da Yeni Cami'de okunacak mevlide bekliyorum." şeklinde konuştu.

'PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ'

Parti kapatma girişimiyle ilgili bir soruya ise Özkes, hiçbir partinin kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi. Bunun doğru olmayacağını belirten Özkes, "Yaşadığımız tecrübeler gösterdi ki partiler kapatılmakla fikirler kapatılamıyor. Hangi parti olursa olsun kapatılmamalıdır. Parti kapatan halk olmalıdır. Halk istemezse o parti ayakta duramaz." diye konuştu.

'BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE ÜLKE DE O ORANDA ÖZGÜRDÜR'

AK Parti iktidarının bazı basın yayın organlarına uyguladığı akreditasyona yönelik bir soruya Özkes, "Basın ne kadar özgür ve hür olursa bir ülkenin özgürlüğü ve hür olması da o oranda değerlendirilir. Basın da birilerini öne çıkarıp birilerini gerilerde gözardı ederek kapıları kapatmak doğru değil. Ne ülkemiz açısından ne evrensel normlar açısından doğru değil ne de ülkemizi izleyen dış ülkeler açısından doğru bulunmamaktır. Bunun yararı olmadığını kesinlikle görecektirler. Kendine özgüveni olan, kuşkusu olmayan; kendi ifadeleriyle abdestinden kuşkusu olmayanların bu tür şeylere tevessülleri doğru değildir." karşılığını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri