Abd’den Irak’a Yeni İnsani Yardım Desteği

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçarak Sincar dağlarına sığınan binlerce Iraklıya havadan yeni gıda ve su yardımı yapıldığını açıkladı.Pentagon’dan yapılan açıklamada,...

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçarak Sincar dağlarına sığınan binlerce Iraklıya havadan yeni gıda ve su yardımı yapıldığını açıkladı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan çeşitli hava üslerinden, dün gece olduğu gibi, bir C-17 ve iki adet C-130 kargo uçağı kullanılarak, toplam 72 paket malzeme bırakıldığı belirtildi. Kargo uçaklarına Körfez’de konumlandırılmış USS George H.W. Bush uçak gemisinden kalkan, iki F-18 savaş uçağı eşlik ettiği kaydedildi.

Yardım paketleri içerisinde 28 bin 224 adet ABD askeri erzak ve bin 522 galon (yaklaşık 6 bin litre) içme suyu bulunduğu belirtildi. Açıklamada Irak hükümeti ile koordineli yapılan operasyonlarda ABD savaş uçaklarının toplam, 36 bin 224 adet gıda ve 6 bin 822 galon (yaklaşık 26 bin litre) içme suyu yardımı yapıldığı ifade edildi.

ABD ordusunun ayrıca Irak’ta ek insanı yardım operasyonları için başta ABD Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, Irak hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olacağı belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri