Abd’deki Silahlı Yaralanmaların Maliyeti 500 Milyon Dolar

ABD’de silahlı yaralanmalarının, vergi mükelleflerine 500 milyon dolara mal olduğu ifade edildi.Amerika’daki düşünce kuruluşlarından Urban Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre silahlı saldırı neticesinde yaralananların çoğunun...

ABD’de silahlı yaralanmalarının, vergi mükelleflerine 500 milyon dolara mal olduğu ifade edildi.

Amerika’daki düşünce kuruluşlarından Urban Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre silahlı saldırı neticesinde yaralananların çoğunun ya sağlık sigortası yok veya kamu sigortası olan medicaid’ten faydalanıyorlar. Yaralanmalar sonucunda hastaneye kaldırılan her bir yaralı, bütçeye ek maliyet getiriyor.

Urban Enstitüsü, 2010’dan sonra meydana gelen silahlı saldırıların toplam maliyetini 669,2 milyon dolar olarak açıkladı. Verilere göre hastanelere kaldırılan yaralıların yüzde 73’nün sigortalı olmadığı, bunun da bütçeye 198 milyon dolarlık ek bir maliyet çıkarttığı ifade edildi. Kamu sigortasından yararlananların bütçeye maliyeti ise 294i2 milyon dolar. Düşünce kuruluşu, bu tarz sağlık giderlerinin özellikle bazı eyaletlerde daha pahalıya mal olduğunu belirtti. Urban’a göre New Jersey’de silahlı çatışmada yaralananların yüzde 59’u, Arizona’da yaralananların yüzde 64’ü sigortasız olduğu için hastanelere ek maliyet getirdi.

Silahlı saldırı sonucu yaralananların yüzde 43’ünü 15-24 yaş arasında erkekler oluştururken, bunların çoğunluğunu siyahilerin oluşturduğu kaydedildi.

Ulusal Atış Sporları Vakfı (NSSF) Kıdemli Başkan Yardımcısı Larry Keane, silahlı şiddetin yoksul bölgelerde yaşanmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri