ABD'de Tayyeep bin Ardogan skandalı!

ABD basını, terör saldırılarının şüphelilerinden birini Katarlı Tayyeep bin Ardogan olarak duyurdu.

ABD'nin büyük medya kuruluşları San Bernardino'da gerçekleşen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının şüphelilerinden birini Katarlı Tayyeep bin Ardogan olarak duyurdu ABD'nin California kentinin San Bernardino şehrinde gerçekleşen terör saldırısında 14 kişi öldü.

Olayın şokunu üzerinden atamayan ABD basını terör saldırısı olduğu tahmin edilen katliamla ilgili olarak unutulmaz bir gafa imza attı.

ABD'nin Washington Times, Fox News gibi büyük medya organları Twitter'da dolaşan ve saldırganlardan birinin "28 yaşındaki Katar vatandaşı Tayyeep bin Ardogan" olduğuna yönelik sahte bilginin üzerine atlayarak son dakika gelişmesi olarak okuyucularına duyurdu.

ABD'deki bazı tv kanalları Tayyeep bin Ardogan ismini son dakika haberi olarak duyurdu.

Şüphelinin isminin o anda Katar'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a benzediğini farketmeyen yahut bilerek algı operasyonuna katılan medya organları kısa sürede haberlerini geri çekmek zorunda kaldı.

Washington Times daha sonra bu bilginin "hoax" yani internette dolanan yalanlardan biri olduğunu duyuyarak hatasını düzeltti.

Washington Times'in düzeltme haberinde bu hatayı Fox News, Atlanta Journal Constitution, The Los Angeles Times ve Mediaite gibi yayın organlarının yaptığı ve ilk olarak Los Angeles Times muhabiri Rick Serrano tarafından ortaya atıldığı belirtildi. Serrano'nun sonradan bu tweeti sildiği de kaydedildi. 

ROTAHABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri