ABD'de sokak sanatçısı görev yeri olan camiyi döndü

ABD'de sokak müzisyenlerine ilahiyle eşlik eden imam Dursun Şahin, videonun sosyal medyada yayımlanmasının ardından büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

Samsun İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamlayan imam Şahin, ardından musikiye duyduğu ilgi nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Devlet Konservatuvarında ilahilerin makam ve usul analizleri üzerine yüksek lisans yaptı.

İmam olarak atanmasının ardından çeşitli illerde görev yapan Şahin, 2010 yılında Üsküdar Çinili Camii'ne tayin oldu, Üsküdar Musiki Cemiyetinde 3 yıl boyunca Türk sanat müziği makamları, eserleri, nota, solfej ve şan dersleri aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2009'da açtığı ezan yarışmasında birinci olduktan sonra çeşitli illerde ezan okuma kursları düzenleyen Şahin, dil ve mesleki yeterlilik sınavlarını geçtikten sonra yurt dışında görev almaya başladı.

ABD'nin farklı bölgelerindeki camilerde imamlık yapan ve ardından tekrar Türkiye'ye dönen Şahin, Central Park'ta sokak müzisyenine ilahi söyleyerek eşlik ettiği videosunun hikayesini görev yaptığı Üsküdar Çinili Camisi'nde AA muhabirine anlattı.

Şahin, ABD'de bir gün Diyanet İşleri Başkanlığı Washington Camisi'nde görevli imam Fazıl Kahraman ile gittikleri Central Park'ta sokak müzisyeninin nihavent makamını çalmasının dikkatini çektiğini söyledi.

Bu makamı sevdiğini belirten Şahin, "Nihavent makamında ezan okumak, Kur'an-ı Kerim okumak hoşuma gidiyor. Fazıl hocama müzisyenin yanına gitmeyi teklif ettim. Müzisyenin yanına gittik ve bu videoyu çektik. Sonra oradan döndük. Aradan birkaç gün geçtikten sonra videoyu paylaştım. Paylaşımımın ardından 2 milyon takipçisi olan bir sosyal medya kullanıcısı benimle iletişime geçerek, 'Videonuzu kullansak sizin açınızdan bir sıkıntı olur mu?' diye sordu. Sorun olmaz deyince o da hesap paylaştı ve bir anda herkes paylaşmaya başladı. Öyle olacağını tahmin etmedik." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri