Abd'de Protestocular İle Polis Arasında Gerginlik Devam Ediyor

ABD'nin Ferguson şehrinde, sokağa çıkma yasağının başlamasına az bir zaman kala polisle protestocular arasında erginlik devam ediyor. Missouri Valisi Jay Nixon, bugün Ferguson şehrinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Yerel saatle 00.00’dan...

ABD'nin Ferguson şehrinde, sokağa çıkma yasağının başlamasına az bir zaman kala polisle protestocular arasında erginlik devam ediyor.

Missouri Valisi Jay Nixon, bugün Ferguson şehrinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Yerel saatle 00.00’dan sabah saat 05.00’a kadar sürecek yasak için polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Protestocular ise saat 00.01’de dışarıda olacaklarını, yasağın olayları daha da tırmandıracağını bildirdi. Polis kalabalık gruplar şeklinde şehrin merkezi yerlerinde hazır bir şekilde beklemaya başladı. Yetkililer, şehirdeki asayiş durumuna göre sokağa çıkma yasağının uzatılabileceğini söyledi.

18 yaşındaki Michael Brown’nun, polis tarafından vurulmasından sonra şehirde eylemler başlatılmıştı. Polis, eylemcilere plastik mermi, göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi ise büyük bir tepki toplamıştı. Vali Nixon, şehirdeki gerginliği düşürmek için yerel polis birimini siyahi bir polis şefine bağlamıştı. Polis şefi ise genç yaştaki siyahi genci vuran polisin kimliğini açıklamıştı. Bütün bunlara rağmen Ferguson halkı protestolarına devam etti.

ABD Adalet Bakanlığı, siyahi gencin öldürülmesi olayında insan haklarını ihlal eden bir durumun olup olmadığını dikkatli bir şekilde araştırdıklarını duyurdu.

ABD’nin birçok eyaletinde ‘Eller yukarı, ateş etme’ eylemleri başlatılarak, Ferguson halkına destek yürüyüşleri yapılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri