Abd'de Müslümanlar, Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

ABD’de yaşayan Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti. Türk nüfusnün yoğun olarak yaşadığı New Jersey’nin Paterson şehrinde yaşayan Müslümanlar bayram namazını Ulu Camii’nde kıldı. Sabahın ilk ışıkları ile camiye...

ABD’de yaşayan Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti. Türk nüfusnün yoğun olarak yaşadığı New Jersey’nin Paterson şehrinde yaşayan Müslümanlar bayram namazını Ulu Camii’nde kıldı. Sabahın ilk ışıkları ile camiye gelen Müslümanlar, bayram namazdan sonra Ulu Camii İmamı Mustafa Bahacan’ın hutbesini dinledi. Bahacan, bayramda insanların birbirini ziyaret etmesi gerektiğini ifade ederek “ABD’de yaşayan Müslümanların birbirlerini ziyaret etmesi çok önemli. Özellikle bayramlarda belli başlı insanların dışındaki tanıdık insanların da ziyaret edilmesi önemli. ABD’de yaşıyoruz, hayat yoğun olabilir, ama kendi dinimizin bize emredildiği gibi yaşamamız lazım. Bayramları bu anlamda iyi değerlendirmemiz gerekir.”dedi.

Cami cemaati hutbeden sonra birbirleriyle bayramlaştı. Ulu Camii Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yahya Taşpınar, cemaatin fazla olmasından dolayı bayram namazının 2, duruma göre 3 defa kıldıracak şekilde hazırlık yaptıklarını söyledi.

10 yıldır gurbette bayram kutladıklarını belirten Taşpınar “ Gurbette bayramlar hüzünlü geçse de, soydaşlarımızın camimizi doldurması bizi mutlu ediyor. Bayramlar çok güzel geçiyor, namazdan sonra kahvaltı da veriyoruz. Hep birlikte bayramı kutluyoruz.”diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri