Abd Senatosu, Obamacare'i Geciktirecek Tasarıyı Reddetti

ABD senatosu Başkan Barack Obama'nın sağlık yasasını geciktirecek tasarıyı reddetti.

ABD senatosu Başkan Barack Obama'nın sağlık yasasını geciktirecek tasarıyı reddetti. Oylama sonucu, Başkan Obama'nın hükümetin kepenk kapatmasına boyun eğmeyeceğini açıklamasından sonra geldi. Senatoda görüşülen tasarı 46’ya karşı 54 oyla reddedildi. Temsilciler Meclisi'nde pazar günü yapılan oylamada yeni sağlık kanununun 1 yıl ertelenmesi kabul edilmişti. Obama, konuyla ilgili kongre liderleri ile görüşeceğini kaydetti. Senato Çoğunluk Lideri Harry M. Reid, kabul edilmeyen tasarının yarın yürürlüğe girecek olan Yeni Sağlık Yasası’nı geciktirilmesini içerdiğini açıkladı.

ABD'de mali yıl yaklaşık 9 saat sonra sona erecek. Şayet yeni bir tasarı hazırlanıp oylamaya geçilmediği takdirde hükümetin işleyişi durma noktasına gelecek. Muhtemelen yüzlerce kişinin ücretsiz izne ayrılmasına karar verilecek. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyetçiler, bütçe konusunda son ana kadar kararlarını vermeyecek. Demokrat Partililer ise Cumhuriyetçilerin bu stratejisini eleştiriyor.

Halk arasında Obamacare olarak bilinen yeni sağlık yasası sigortası olmayanlara uygun şartlar getiriyor. Başkan Obama’nın yeni sağlık tasarısı ile ilgili taviz vermemesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri